Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Velká Británie » okres * Velká Británie » kostel, kaple, synagoga » Parish St Peter's Church (farní kostel)

Parish St Peter's Church (farní kostel) [23566]



Na tomto místě v Huddersfieldu stojí farní kostel téměř po 1000 let. První kostel postavil Walter de Laci, syn bohatého šlechtice, který měl rozsáhlé pozemky v Yorkshiru, včetně usedlostí v Huddersfieldu a Almondbury.

Příběh vypráví, že když Walter jel na koni z Huddersfieldu do Halifaxu shodil ho kůň do močálu, v obavách o svůj život slíbil, že přežijeli postaví v Huddersfieldu kostel. Walter přežil a kostel mezi lety 1090 - 1100 postavil.

Během let 1503 - 6 byl kostel přestavěn, měl alespoň dvě zádušní kaple.

Do roku 1830 se město značně rozrostlo a farní kostel byl ve špatném stavu. Pod vedením architekta z Yorku, pana Pritchetta, byl kostel celkově přestavěn (zvýšením podlah o 8 stop byla vytvořena krypta, chrám byl rozšířen o 30 stop na západ a byla vystavěna mnohem vyšší věž o 120 stop). Tento nový kostel byl vysvěcen 27. října 1836.

V 80. letech byl kostel přeorganizován v souladu s liturgiskou reformou, hlavní změnou bylo prodloužení podlahy s vytvořením půlkruhového prostoru u oltáře. Krypta pod kostelem byla vykopána, část nyní využívá církev jako kancelářské prostory a část je pronajata oblíbené kavárně Key's Cafe, která je otevřena od pondělí do soboty.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)