Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Královéhradecký kraj » okres Trutnov » hotel, hostel » Hotel Krakonoš - Trutnov (hotel)

Hotel Krakonoš - Trutnov (hotel) [22982]


Popis | Cestovní deník | Kontakty | Mapa | Fotogalerie | Recenze | Propagace | Upravit text | Objednat ubytování
    (přímý kontakt na provozovatele)

Hotel Krakonoš je nově zrekonstruován a nachází se nedaleko krásného historického centra města Trutnov, cca 2 minuty od Krakonošova náměstí.

Trutnov je vzhledem ke své poloze centrem turistického ruchu východních Krkonoš a je označován jako „Brána Krkonoš“ a díky atraktivní podkrkonošské krajině a péči o vzhled města je považován za jedno z nejmalebnějších měst v České republice.

Zdejší region poskytuje množství zajímavých kulturních, společenských, sportovních a turistických aktivit, např. - Adršpašské skály, Český ráj, Bojiště z války 1866 v Trutnově, letní koupaliště, krytý bazén, tenisové kurty, zimní stadion a velice známý Open Air Music Festival, případně lyžování v areálu Skipark Mladé Buky.

Hotel Krakonoš je součástí trutnovského pivovaru s dlouholetou tradicí. Pivovar byl založen v roce 1582, s právem várečným již od roku 1260. Tato privilegia opětovně potvrdil roku 1340 i český král Jan Lucemburský.
Pivo v Trutnově se vařilo z pšeničného sladu, na lepší piva bylo použito sladu ječmenného, používaly se různé druhy koření, kvasnic a chmelu. Během let docházelo k rozšiřování a zlepšování výroby i kvality piva.

Nově zrekonstruovaný hotel, jehož ubytovací část se skládá ze dvou podlaží v hlavní budově (14 pokojů), ze dvou podlaží v nové budově (8 pokojů) a depandace (4 pokoje).

Celková kapacita hotelu je 65 lůžek ve 26 pokojích, z toho 2 jednolůžkové, 15 dvoulůžkových, 5 třílůžkových, 2 čtyřlůžkové a 2 apartmány.

Všechny pokoje jsou vybaveny vlastní sprchou, WC, zrcadlem, telefonem s přímou volbou, TV sat, psacím stolkem, židlí.

V přízemí se nachází hotelová restaurace pro hotelové i nehotelové hosty, letní zahrádka, pivnice, vinárna.

V prvním poschodí se nachází recepce s denní i noční službou. Recepce poskytuje následující služby: směnárna, prodej hygienických potřeb, studených nápojů, sladkostí, suvenýrů.

Bezplatné parkoviště pro hotelové hosty je přímo před hotelem.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)