Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Středočeský kraj » okres Mělník » hotel, hostel » Rezidence Liběchov - Liběchov (hotel)

Rezidence Liběchov - Liběchov (hotel) [22940]



Hotel ve stylu art deco v Liběchově v malebné oblasti Kokořínska vzdálený 8 km z Mělníka, 30 min z Prahy, velmi často navštěvovaný pražany pro své mírné a zdravé podnebí. Výborné jídlo, nádherný exteriér, skvělá a teplá atmosféra, vkusný a elegantní interiér, okouzlující zahrada, welness …je mnoho důvodů proč navštívit Rezidenci Liběchov.

Historie Hotelu - hotel vznikl rekonstrukcí vily ze 30tých let. Vila byla postavena známým architektem Josefem Lauermanem ve stylu art deco. Nechal jí postavit pražský továrník Moučka pro svoji manželku. Během 2. světové války byla zabrána wehrmachtem. Po skončení války byla vrácena majiteli a krátce na to v roce 1948 zkonfiskována komunistickým režimem. Vilu získali zpět potomci majitele v roce 2002 v restituci. Mezitím sloužila jako školící středisko hlavního města Prahy a výchovný ústav. Rekonstrukcí byl styl art deco zachován jak v exteriéru tak i v interiérovém vybavení, dubové parkety, dřevěné balustrády, štukové stropy, kované zábradlí, mramorový krb vzbuzují úctu ke starému řemeslu.

Rezidence Liběchov nabízí ubytování ve 12ti pokojích s kapacitou 28 lůžek. Jednotlivé pokoje mají individuální design ve stylu art deco s vybavením zajišťujícím nejvyšší komfort hosta. Několik pokojů má vlastní terasu s posezením a okouzlujícím výhledem na České středohoří. Zvláštností jsou pokoje Garden room s přímým vstupem do rozlehlé kaskádovité zahrady. Pokoje vytváří skvělou atmosféru.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)