Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Praha » okres Praha hl.m. » hotel, hostel » Vila Lanna - Praha 6 (hotel)

Vila Lanna - Praha 6 (hotel) [22788]


Popis | Cestovní deník | Kontakty | Mapa | Ceník | Fotogalerie | Recenze | Propagace | Upravit text | Objednat ubytování
    (přímý kontakt na provozovatele)

24

Tato památkově chráněná budova je umístěna v rezidenční čtvrti Bubeneč v Praze 6. Byla vybudována v roce 1872 v novorenesančním slohu významným průmyslovým podnikatelem a sběratelem uměleckých památek Vojtěchem Lannou jako letní odpočinkové sídlo. Vila se nachází v místě bývalé hlavní cesty „lepší pražské společnosti“ do jejího hlavního rekreačního areálu, do Stromovky. Budova je zvenčí zdobená freskami, které podle kartonů Josefa Mánesa zpracoval Viktor Barvitius, jež se také podílel na freskové výzdobě interiéru.

V přízemí vily se nachází vstupní hala s recepcí a dva společenské sály s bohatou nástěnnou obrazovou malbou. Menší sál (původně kulečníkový) s kapacitou max. 18 míst je ideální k pořádání slavnostních obědů či večeří. Větší společenský sál s možností venkovní terasy je vhodný k pořádání konferencí, seminářů, svatebním či rodinným oslavám.

V 1. patře historické budovy je možno použít salónek s krásnou terasou a výhledem do udržované zahrady vily. Nově otevřená a zrestaurovaná věž s vyhlídkou nabízí úchvatný výhled nejen do blízkého okolí vily Lanna, ale třeba i na ZOO nebo na Trojský zámek s přilehlými vinicemi. Stálá expozice slavného grafika Oldřicha Kulhánka slouží ke zpříjemnění volných chvil. Zrekonstruovaná zahrada s několika lavičkami a altánkem vybízí k příjemnému posezení či procházkám v kteroukoliv roční dobu. Samozřejmostí je bezpečné parkování v areálu vily Lanna.

Vila Lanna nabízí svým hostům různé možnosti ubytování a je jen na přání hosta, jakou si vybere. V 1. patře historické budovy je celkem 7 pokojů bez vlastního sociálního vybavení, ale v těsné blízkosti pokojů jsou 4 koupelny s toaletami. Všechny pokoje jsou vybaveny ledničkou, satelitní televizí, telefonem s přímou volbou a wi-fi připojením k internetu. Nejen ubytovaným hostům slouží salonek s krbem a freskami zdobená terasa s ničím nerušeným výhledem do pečlivě udržované zahrady. V roce 2000 byla ubytovací kapacita rozšířena o 17 pokojů ve 2 depandancích vybudovaných v areálu zahrady. Tyto pokoje mají vlastní sociální zařízení, jsou vybaveny satelitní televizí, ledničkou, telefonem s přímou volbou, wi-fi a pevným připojením k internetu. K dispozici je bezbariérový pokoj. Cena za ubytování je včetně snídaně a neomezeného připojení k internetu. V areálu objektu vily Lanna je pro ubytované hosty parkoviště a zrekonstruovaná rozsáhlá zahrada láká všechny návštěvníky k příjemným procházkám nebo k posezení v altánku.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)