Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Praha » okres Praha hl.m. » divadlo » Švandovo divadlo na Smíchově - Praha 5 (divadlo)

Švandovo divadlo na Smíchově - Praha 5 (divadlo) [2274]



Švandovo divadlo na Smíchově je scénou hlavního města Prahy a na jeho provoz přispívá také Městská část Praha 5 a Ministerstvo kultury ČR. Disponuje dvěma hracími prostory - Velkým sálem pro cca 300 diváků a suterénním variabilním Studiem pro 50 - 100 diváků podle potřeby a momentálního uspořádání. Dále má divadlo k dispozici dvě vybavené zkušebny s příslušenstvím a profesionální studio. Divadelní kavárna s kapacitou cca 50 míst slouží příchozím během dne i divákům o přestávkách a po představení.

Švandovo divadlo je moderním evropským kulturním centrem živých umění. Jeho repertoár tvoří především inscenace stálého činoherního souboru a další produkce, jež se dělí do pravidelných programových cyklů věnujících se různým žánrům a disciplínám živého umění.

Ke vnímání Švandova divadla jako kulturního centra přispívá také to, že poskytuje prostor alternativním skupinám a rozmanitým projektům. Svým příznivcům nabízí divadlo možnost setkávat se s výjimečnými osobnostmi českého, evropského i světového umění v rámci cyklu talk-show Scénické rozhovory a při pravidelných produkcích koncertů nadžánrové, klasické hudby i world-music. Dalším projektem je Výtvarná zeď, jejíž hlavní myšlenkou je pomíjivost divadla. Mezi významné aktivity divadla patří programy pro děti a mládež, literární matiné a křty knížek v rámci cyklu Literární kavárna či spolupořádání celoroční přehlídky českých regionálních divadel pod názvem České divadlo. Neméně důležitá je snaha intenzivněji rozvíjet mezinárodní spolupráci a vytvářet projekty se zahraničními partnerskými divadly a jejich osobnostmi.

Švandovo divadlo opírá svou existenci o téměř stotřicetiletou tradici (zde můžete nahlédnout do jeho historie). Ročně se zde uskuteční více než 450 kulturních akcí. Divadlo využívá pro vybrané produkce ve Velkém sále titulkovací zařízení a díky tomu je otevřeno také mezinárodnímu, anglicky mluvícímu publiku.

Divadlo má bezbariérový přístup a je klimatizováno.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)