Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Praha » okres Praha hl.m. » divadlo » Branické divadlo - Praha 4-Braník (divadlo)

Branické divadlo - Praha 4-Braník (divadlo) [2239]



Těší nás, že Vás můžeme touto cestou pozdravit a představit Vám Branické divadlo, malebný kulturní stánek, který si v roce 1925 z vlastních prostředků a potřeby postavili kultury chtiví Braničané. Jeho historie byla slavná i pohnutá, každopádně s bohatou tradicí. V roce 1993 jej poničený, nevyhovující žádným normám, ve stavu „klinické smrti” získala do nájmu Letitie -společnost pro rekonstrukci a obnovu Branického divadla a stala se jeho provozovatelem.

Po rozsáhlé rekonstrukci a pravidelných „stavebních” prázdninách, kdy byly hodnoty skryté v historii budovy Branického divadla obnoveny a bylo vybudováno skromné leč krásné kulturní prostředí hodné vnímavého diváka. Nemalou zásluhu na tomto počinu má i MČ Praha 4, která je vlastníkem objektu. V září roku 2011 vstoupilo Branické divadlo do 19. divadelní sezóny pod záštitou společnosti Letitia.

V uplynulých sezónách se v Branickém divadle zrodila řada nových inscenací (např. Víš přece, že neslyším, když teče voda, Na správné adrese, Prolhaná Ketty, Sex, láska a žárlivost, Cestou necestou, Otevřené manželství, Revizor, Věrní abonenti, Klíče na neděli, S tvojí dcerou ne, Hadrián z Římsů, Lucerna, Strakonický dudák, Když ty, tak já taky, miláčku, Čochtan vypravuje, Prázdniny snů, To byl teda Silvestr, Herci v nesnázích aneb Dnes hrajeme Cyrana, Čochtan vypravuje, Jakeovy ženy, Chudák Harpagon, Poslení ze žhavých milenců, Světáci, Básník a kočka a další ), z nichž většina zde měla svoji premiéru a stala se součástí branického repertoáru. Kromě divadelních inscenací, převážně komediálního žánru, pořádá BD koncerty vážné i populární hudby, taneční a zábavné večery. Domovskou scénu zde našlo Radošinské naivné divadlo z Bratislavy.

V bohatém repertoáru najdete umělce zvučných jmen: Z. Adamovská, I. Andrlová, M. Bočanová, J. Boušková, P. Břínková, K. Fialová, A. Gondíková, V. Jeníková, M. Kantorková, N. Konvalinková, J. Krausová, L. Molínová, D. Morávková, M. Nohýnková, S. Postlerová, S. Stašová, J. Šulcová, L. Skopalová,J. Švandová, L. Švormová, G. Vránová, L. Zahradnická, V. Žehrová, O. Želenská, V. Beneš, J. Čenský, M. Donutil, J. Dvořák, Č. Gebouský, R. Hrušínský, I. Jiřík, D. Klapka, I. Mládek, L. Mrkvička, L. Olšovský, P. Nárožný, Z. Pantůček, K. Plíhal, V. Postránecký, A. Procházka, J. Ptáčník, K. Roden, S. Skopal, J. Smolík, J. Škarda, S. Štepka, V. Vydra, M. Zahálka a další a další.

Naše divadlo je stagionou (nemá vlastní her. soubor a program nakupuje), má však možnost častější obměny, a tím i větší pestrosti programové skladby. V uplynulé sezóně divadlo nabídlo divákům 52 různých titulů převážně komediálního žánru.

Do příští sezóny bychom chtěli zachovat programovou pestrost (divadlo, hudba, tanec) se zaměřením na komediální žánr, nadále obohacovat program slovenskými novinkami, pravidelně přinášet dětem pohádky a důchodcům, studentům a zdravotně postiženým cenově zvýhodněná představení.

Milí potenciální diváci a příznivci, děkujeme za čas věnovaný těmto řádkům, přejeme Vám vše dobré a těšíme se na šťastná setkání v Branickém divadle.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)