Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Středočeský kraj » okres Kladno » divadlo » Divadlo Luna - Stochov (divadlo)

Divadlo Luna - Stochov (divadlo) [22304]



Divadlo LUNA Stochov je spolek a jako amatérský divadelní soubor působí ve Stochově na Kladensku i celé ČR. Byl založen někdy během roku 1993 a první premiérou byla hra polského autora S.I. Witkiewicze „Blázen a jeptiška“ v květnu roku 1995. Během následujících let soubor nastudoval další inscenace, z nichž se převážná část probojovala na národní přehlídky činoherního amatérského divadla, včetně účasti na festivalu Jiráskův Hronov v roce 2008.

V roce 1997 se Divadlo LUNA Stochov jako zástupce České republiky zúčastnilo mezinárodního festivalu v Hanau nad Mohanem v Německu, v roce 2008 pak vystoupilo v Lucemburku a v roce 2009 v Bruselu.

Další aktivitou souboru je pořádání divadelního festivalu „Stochovská Thálie“, který pořádá ve spolupráci s Kulturním zařízením města Stochov. Koná se každým rokem na podzim, zpravidla v říjnu.

Divadlo LUNA Stochov se zaměřuje na dospělé publikum, ale pomáhá i při organizování akcí různého typu pro děti. I zde především v součinnosti s Kulturním zařízením města Stochov. Toto tvrzení lze doložit spoluprací při pořádání Dětské scény Stochov, což je postupová regionální přehlídka dětských divadelních, loutkářských a recitačních souborů.

V současné době soubor pracuje s klasickými texty a své inscenace staví na hereckých výkonech. Domovskou scénou je Velký sál Domu kultury ve Stochově a divadlo svou činnost může rozvíjet především díky příspěvkům od města Stochov a dalších soukromých subjektů, jejichž výčet je vždy uveden s konkrétní inscenací.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)