Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Praha » okres Praha hl.m. » camp, rekreační areál, tábořiš » Camp Žižkov - Praha 3 (kemp)

Camp Žižkov - Praha 3 (kemp) [1950]


    další pojmenování: Camp Prařačka

Nabízíme Vám příjemný pobyt v kempu, který je ze všech typů tohoto ubytování v Praze nejblíže historickému centru hlavního města.

Kemp a hostel v pražské části Žižkov je od roku 1990 v majetku a správě neziskové sportovní organizace SARA. Je situován 10 minut od centra Prahy a je snadno dosažitelný městskou hromadnou dopravou nebo pěšky. Z kempu se naopak snadno a rychle se dostanete tam kam potřebujete.

Recepce je otevřena od 9.00 do 20.00. Funguje zároveň jako informační centrum a místo, kde si můžete zakoupit mapy nebo jízdenky na MHD.

K dispozici vám jsou tramvajové spoje ze zastávky Vápenka (č. 9,16 nebo noční tram č. 58). Ty vás snadno dopraví do zastávek jako jsou Václavské náměstí, Karlovo náměstí, Národní Divadlo, Újezd, Hradčanká. Odtud už je to kousek na Pražský hrad. Nejbližší zastávka metra Palmovka (trasa B) je vzdálena pouze dvě stanice tramvají č. 1. Autobus č. 133 vás odveze z nedaleké zastávky Biskupcova přímo na Staroměstké náměstí.

Do centra si můžete udělat i pěší výlet přes malebný park na kopci Vítkov, na kterém stojí majestátní socha vojevůdce Jana Žižky z Trocnova. Vítkov vám nabízí ojedinělý pohled na Prahu. Co se týká výhledu snadno dostupný z kempu je i nedaleká Žižkovská věž. Z její vyhlídkové části budete mít celou Prahu jako na dlani.

Ve sportovním areálu, v jehož spodní části se kemp i hostel nachází, máte možnost provozovat řadu sportovních aktivit. Od tenisu, plážového volejbalu, basketbalu po plavání ve venkovním vyhřívaném bazénu.

Jelikož se kemp nachází v pražské čtvrti Žižkov, v okolí naleznete řadu příjemných restaurací a pizzerií, klubů, barů a hospůdek, ale i obchodů s potravinami a bankomaty.

Máte možnost strávit vaše dny volna na poklidném a příjemném místě v zeleni stromů, ukrytém v srdci Prahy - ve městě s magickou atmosférou, dávnou historií prolínající se s moderní architekterou a tepajícím nočním životem.

V našem kempu se můžete ubytovat s jakýmkoliv typem dopravního prostředku. 80 míst pro stany a karavany jsou v blízkosti elektrických přípojek, k dispozici je napojení na zdroj pitné vody a výpust pro chemické nádrže z karavanů. Všechna místa jsou v bezprostřední blízkosti toalet a koupelen, jelikož jsou umístěny v budově uprostřed areálu.

V této budově je umístěna i kempová kuchyň. Zde jsou vám k dispozici ledničky, sporáky, automat na kávu, rychlovarné konvice a pračka. Zároveň zde naleznete místnost na sušení prádla.

V prvním patře budovy se nachází hostel, který nabízí dvoulůžkové až čtyřlůžkové pokoje. Některé pokoje mají vlastní koupelnu, ty za nižší cenu mají nově zrekonstruované koupelny a toalety na chodbě. K dispozici ubytovaným je hostelová kuchyňka a v případě nepříznivého počasí společenská místnost. Hostel vám nabízí příjemné, bezpečné a čisté zázemí.

Hosté mohou využít úschovnu zavazadel nebo parkovací místa v areálu kempu. Okolí kempu se nachází v modré městské zóně, proto vám parkování zde nedoporučejeme. Hrozí vám odtažení vašeho vozidla policií.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)