Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Královéhradecký kraj » okres Rychnov nad Kněžnou » chata, chalupa » Horská chalupa U Kožešníků - Sedloňov (chalupa)

Horská chalupa U Kožešníků - Sedloňov (chalupa) [1945]



Nabízíme ubytování ve stylové horské chalupě, 14 lůžek (čtyři pokoje: 2 x třílůžkový 2 x čtyřlůžkový), velká plně vybavená kuchyň (plynový sporák, mikrovlnná trouba, rychlovarná konvice, 2 x lednička) , 2 x WC, 2 x sprchový kout, společenská místnost s BTV, radio, SAT, s krbem. Venkovní posezení se zahradním krbem, zahradní nábytek, volejbalové hřiště, venkovní dětský domeček, zahradní bazén s pískovou filtrací, el. šipky, pálky na líný tenis atd. Možnost využití velkého dětského hřiště (dřevěné houpačky, prolézačky, pískoviště, skluzavka, koš na basket, travnaté hřiště s brankami na fotbal) na vedlejším pozemku u našeho Domu s apartmány. Chalupu pronajímáme celou, vhodné pro více rodin s dětmi nebo pro sportovně založené skupiny.

Obec SEDLOŇOV má ideální podmínky pro letní tak i pro zimní rekreaci. Přes léto malebnou lesnatou krajinu vhodnou pro pěší a cyklo turistiku, v zimě svahy na lyžování. V obci se nachází 3x restaurace. V katastru obce jsou dvě velkoplošné rezervace, Prales Bukačka a Sedloňovský vrch (území od 620 m nad mořem stoupá až do výšky 1050 m) se vzácnými rostlinami a zachovaným lesem. Lesy jsou protkány cestami s turistickým značením. Navštívit můžete chatu Šerlišský Mlýn, Masarykovu chatu atd.

V zimě jsou zde vhodné podmínky pro sjezdové lyžování (v Sedloňově – cca 500 m od našich chalup, s vlekem pro děti a pro dospělé, v Deštném – cca 3 km = zde se nachází asi 6 vleků a nově postavená dvousedačková lanovka). Strojově upravené běžecké tratě ocení milovníci běžeckého lyžování. V obci se nachází sjezdovka vhodná jak pro dospělé tak i pro děti, jak pro začátečníky tak i pro pokročilé s veškerým zázemím. Dětská školička, půjčovna lyží, občerstvení. V zimním středisku Deštné v O.h., vzdáleném cca 3 km najdete dalších šest lyžařských vleků, nově postavenou dvoujsedačkovou lanovku, veškeré lyžařské zázemí, školička, půjčovny lyží a snowboardů, restaurace, občerstvení, bufety

Další kulturní a sportovní vyžití naleznete v blízkém Deštném v O.h. (jízdárna, tenisové kurty, krytý bazén, bary, diskotéky) v Dobrušce (kino, krytý plavecký areál, sauna, koupaliště, masáže, posilovna, knihovna, muzeum, kulturní dům, stadion) v Opočně (venkovní koupaliště, tenisové a fotbalové hřiště, zimní stadion, zámek), Novém Městě n. M. (zámek), Dvoře Králové n.L. (ZOO), Náchodě (zámek), Česká Skalice – Rozkoš - jachting. K vidění stojí i pevnosti Dobrošov, Hanička, Skutina. Polsko-Kudowa Zdrój – Aquapark Vodní svět, lázeňské městečko, Muzeum hraček, Muzem žab (dřevěných, plastových, – 3.000 exponátů), Svět lan atd.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)