Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Liberecký kraj » okres Liberec » koupaliště, bazén, aquapark » Aquapark Babylon - Liberec (aquapark)

Aquapark Babylon - Liberec (aquapark) [1917]




CENTRUM BABYLON vzniklo jako typický projekt „brownfields“ v areálu opuštěné textilní továrny o rozloze 25 000 m2, umístěné vedle dálničního sjezdu, necelý jeden kilometr od centra stotisícového města Liberce. Jde o soukromý podnikatelský projekt, který vznikl bez jakékoli veřejné finanční podpory.

S její rekonstrukcí se započalo v roce 1997. Ještě téhož roku na podzim bylo otevřeno nákupní městečko se šedesáti obchůdky. Snahou architektů bylo zachovat vnitřní technický ráz staré továrny a do ní zakomponovat různé tematické celky. A tak v CENTRU BABYLON dnes najdete dvě desítky různých restaurací, barů a společenských prostor, z nichž část je umístěna do klenutého sklepení. Nechybí zde diskotéka ani kasino. Pro malé návštěvníky byla vybudována staročeská pouť ve formě lunaparku, ve kterém se nachází autodrom, kolotoče, houpačky, prolézačky, video simulátory a řada dalších atrakcí. Ti větší si mohou zahrát laserové hry, bowling nebo třeba zacvičit aerobik. Největším turistickým magnetem je tematický aquapark se spoustou vodních atrakcí i klidových relaxačních zón. Návštěvníci mohou využít několik saun, různé typy masáží, jsou nabízeny i wellness programy a další atraktivní služby. Svým zaměřením byl komplex CENTRUM BABYLON orientován převážně na rodinnou klientelu. Součástí komplexu je i čtyřhvězdičkový hotel, a tak lze mluvit o unikátním „in door“ projektu typu „vše pod jednou střechou“.

V prosinci roku 2005 byla otevřena nová část Hotelu Babylon. Záměrem bylo zvýšit kapacitu ubytování, která by podpořila konání mezinárodních kongresů v Centru Babylon. Tato investice přispěla ke zvýšení kapacity hotelu na 1 011 lůžek a k rozvoji kongresové a incentivní turistiky v Libereckém kraji.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)