Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Jihočeský kraj » okres České Budějovice » zoo, soukr.zoo » Ambrožova soukromá ZOO - Dvorec (zoo)

Ambrožova soukromá ZOO - Dvorec (zoo) [1910]




Park má za sebou rok intenzivní práce. K velkému nadšení všech pracovníků jsme v roce 2008 zaznamenali obrovský úspěch v mnoha směrech.

  • Po chovatelské stránce se podařil přirozený odchov třech mláďat tygrů ussurijských, o které projevila zájem ZOO Pákistán. Dále se v parku narodila tři mláďata lva pustinného.
  • Díky těmto odchovům jsme ze zahraničních zoo mohli přivézt velice vzácné primáty. Jednalo se o tříčlennou skupinu mandrila rýholícího, který patří mezi největší a nejbarevnější opice světa. Naše kolekce primátů se na podzim ještě rozrostla o sedm paviánů babuinů. V této skupině byla vysokobřezí samice a krátce po příjezdu porodila první mládě v našem parku. Paviány babuiny nechová žádná česká zoo, jsme jedinou organizací v ČR.
  • Podzim byl významný i v chovu nového druhu kočkovitých šelem u nás .Bylo nám svěřeno do péče dvanáctidenní kotě ocelota velkého, jehož matka po mateřské stránce selhala. Pro ošetřovatele to nebyl lehký úkol. Do této doby jsme neměli s umělým odchovem malých kočkovitých šelem žádné zkušenosti. Ocelot velký je zařazen mezi ohrožené druhy (CITES 1) a my jsme velice rádi, že se odchov zdárně podařil.
  • Konec roku byl náročný na přesun nových zvířat do parku. Na začátku prosince jsme se rozrostli o nový druh velice vzácné africké antilopy – přímorožce šavlorohého a Vánoce jsme oslavili dovezením mladého páru velbloudů dvouhrbých.
  • Mysleli jsme i na nejmenší návštěvníky, kterým jsme u kontaktních zvířat připravili nové dětské hřiště.
  • V současné době se připravují nová chovná zařízení pro tygry ussurijské a pro medvědici Airin.
  • V uplynulém roce jsme zaznamenali jsme téměř dvojnásobný nárůst návštěvnosti. K tomu bych chtěl poznamenat, že jako nezisková společnost bez jakýchkoli dotací si každého návštěvníka velice vážíme.

Tímto bych chtěl za vedení PARKU EXOTICKÝCH ZVÍŘAT o.p.s. všem sponzorům a příznivcům poděkovat za podporu v roce 2008 a těším se na spolupráci v dalším roce .


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)