Přihlásit
Mobilní verze s GPS
» okres nezařazeno » vrchol » Pičulín (vrchol)

Pičulín (vrchol) [17186]



Tento netradičně pojmenovaný vrchol - Pičulín - se nachází v Českomoravské vrchovině. Vrcholí se na okraji nejzazšího jihovýchodního výběžku Chráněné krajinné oblasti Žďárské vrchy nad obcemi Rovné a Divišov. Současně tvoří předsunutou kótu stejnojmennému polesí. Nejvýrazněji vynikne při pohledu od železniční zastávky, severní stráně totiž velmi povlovně klesají do sníženiny, která jej odděluje od zmíněného a výše položeného lesního komplexu.

Vlastní vrcholové partie poskytují velmi omezené možnosti výhledu, neboť jsou hodně zarostlé - za nimi je bezpodmínečně nutné sestoupit k úbočí, případně na okolní pláně, odkud lze na jižním až jihovýchodním obzoru sledovat jednolitý masiv Svratecké hornatiny s hřebenovkou kolem Sýkoře. Severní i západní horizont vyplňuje centrální skupina Žďárských vrchů.

Na Pičulín nesměřuje žádná ze značených cest, přesto přístup k němu je velmi jednoduchý: na zastávce ČD Rovné - Divišov se rozhlédněte po kolejích směrem k Novému Městu na Moravě, není možné si jej nevšimnout.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)