Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Olomoucký kraj » okres Šumperk » pension » Chata Ztracenka - Klepáčov (horská chata, restaurace)

Chata Ztracenka - Klepáčov (horská chata, restaurace) [17115]


Popis | Cestovní deník | Kontakty | Mapa | Ceník | Fotogalerie | Recenze | Propagace | Upravit text | Objednat ubytování
    (přímý kontakt na provozovatele)


Horská chata Ztracenka se nachází 25km od Šumperku, pod sedlem Skřítek. K chatě je možno přijet pohodlně autem po silnici I. třídy. Vlakové nádraží je v Šumperku, Sobotíně a v Rýmařově, odkud se autobusem dostanete přímo k naší chatě. Autobusové nádraží je v Šumperku a Rýmařově.


Vybavení a služby

Bar, restaurace, 2 společenké (výukové) místnosti, velká jídelna, ping-pong, kulečník, šipky, TV, ohniště, venkovní posezení, parkoviště. Pokoje jsou 2-4 lůžkové, sociální zařízení je na poschodí. Ubytovací kapacita je 75 lůžek s možností přistýlek. Nabízíme našim hostům výbornou kuchyni. 


Rekreace a služby

v okolí Ski areál Klepáčov je pouhých 200m od chaty, k dispozici jsou 4 sjezdovky pro děti(170 a 160m) i náročnější lyžaře (500m - červená), večerní lyžování na sjezdovce s nově vybudovaným umělým zasněžováním. Okolí nabízí velké množství kvalitních běžeckých i turistických stezek. Sedlo Skřítek, kde se nachází rašeliniště přechodného typu je známou křižovatkou kvalitních tras a je od chaty vzdáleno asi 2km. Nedaleko jsou termální lázně Velké Losiny s mírně sirovodíkovou vodou s vnitřním i venkovním bazénem. Ke koupání zve také koupaliště a krytý bazén v Šumperku, nebo jezero na Krásném. Milovníci sběru hub a borůvek se v okolí Ztracenky budou cítit jako v ráji. Projížďky na koních jsou možné na farmě ve Vernířovicích. V Jeseníkách můžete navštívit velké množství historických památek například nedaleký zámek Velké Losiny, hrad Sovinec, nebo třeba dřevěný kostelík v Klepáčově, množství turistických zajímavostí jakou je například přečerpávací elektrárna Dlouhé stráně, ale hlavně uvidíte mnoho přírodních krás - třeba cestou na Praděd (ze Ztracenky po hřebenech 15km), pokud se vydáte po naučné stezce uvidíte i nádherné vodopády. Jeseníky lákají velkou spoustou zajímavostí, jeskyní, lezeckých stěn, zřícenin hradů a nabízejí tak možnost strávit příjemnou dovolenou s aktivním i pasivním odpočinkem.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)