Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Středočeský kraj » okres Rakovník » rozhledna » Rozhledna Mackova hora u Nového Strašecí (rozhledna)

Rozhledna Mackova hora u Nového Strašecí (rozhledna) [1168]




Západně od Nového Strašecí stojí tato neobvyklá moderní rozhledna. Postavena byla firmou Eurotel v řijnu a v Listopadu 2000. Otevření proběhlo neprávem bez velkého zájmu medií, 5. května 2001. Věž se svojí konstrukcí natolik zalíbila, že podobné věže najdeme třeba na Lhotce u Uherského Brodu, nebo v Pětnici u Záboří. Ta na Mackově Hoře byla však úplně prvá.

Vyhlídka nabízí kruhový rozhled. Spatřit je možné Říp, Milešovku, Lovoš a jiné vrcholy Českého středohoří, Klínovec v Krušných horách a CHKO Křivoklátsko. Výhledy jsou popsány na informačních tabulích na ochozu rozhledny.

Autem se dá dojet až k rozhledně, kde je malé parkoviště. Na místo vede polní cesta, která odbočuje vpravo ze silnice. Silnice vede z Nového Strašecí do Rudy. Nejbližší vlakové nádraží je Nové Strašecí (žel. trať č. 120 Praha - Rakovník) a je umístěno přímo pod rozhlednou. Od nádraží půjdeme na silniční most, kde půjdeme po silnici nad městem a na křižovatce s polní cestou zabočíme prudce vlevo až dojdeme k rozhledně. Cesta je dlouhá asi 1,5 km.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)