Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Praha » okres Praha hl.m. » restaurace, hostinec » Pizzeria Grosseto - Praha 2 (restaurace)

Pizzeria Grosseto - Praha 2 (restaurace) [11281]


    další pojmenování: zrušit !

Byl jednou jeden mistr pecař. Jmenoval se Gianfranco Turbanti a bydlel již po několik generací se svojí rodinou v toskanském městečku Grosseto. Jednoho dne ho navštívili dva tajuplní pánové, kteří mluvili neznámým jazykem. Nabízeli mu práci daleko od jeho domova a vyžadovali tu nejvyšší kvalitu. Protože slovo Praha znělo velmi zajímavě, plácli si.

Za několik týdnů přijel se svým synem a nákladním automobilem italské výroby do Dejvic. Po vyložení nákladu cihel a různých potrubí se dal pilně do práce. Tři dny a tři noci měřil, míchal, stavěl, čoudil, zkoušel a nakonec i pekl. Po třech dnech odevzdal dílo. Proběhla finalní zkouška a na svět vyskočila první pizza Grosseto.

Jelikož se pizze v peci od Gianfranca moc líbilo, za pár let následovala stavba jeho sourozenců na Vinohradech, v Průhonicích a na Brumlovce. Dodnes pro Vás pečou ty nejlahodnější pizzy v Praze, a pokud je někdo nezboří, budou péct navěky.

Vítejte v pizzerii na Náměstí Míru, která Vás nadchne nejen stylovým prostředím s italskými malbami na zdech. V letních měsících naši hosté rádi využívají možnosti posedět na zahrádce uvnitř bloku a alespoň na chvíli tak u nás zapomenout na starosti běžného života.

Příjemný a ochotný personál je každodenně připraven doporučit cokoliv ze široké nabídky tradiční italské kuchyně, kterou připravujeme podle receptů kuchařských mistrů z Apeninského poloostrova. Stejně jako v našich ostatních provozovnách i tady už déle jak 10 let pečeme pizzu v peci od mistra pecaře Gianfranca Turbantiho. A že to děláme zřejmě dobře, o tom nás denně přesvědčují naši hosté svými návštěvami.

Přijďte i vy ochutnat originální italskou pizzu té nejvyšší kvality, těšíme se na Vás.


(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)