Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Karlovarský kraj » okres Cheb » rozhledna » Pánská rozledna - Drmoul (rozhledna)

Pánská rozledna - Drmoul (rozhledna) [10523]



Panská rozhledna u obce Drmoul nepatří z konstrukčního hlediska k příliš nápaditým rozhlednám. Od stožáru mobilního operátora sloužícího jako multifunkční věž (a tedy i jako rozhledna) nakonec většina turistů ani nic závratného neočekává.

Panská rozhledna svou výškou patří k těm nejvyšším v České republice. Vyhlídková plošina je určena opravdu jen pro odvážnější návštěvníky, kteří netrpí závratí a nevadí jim ani citelné kymácení stavby Panské rozhledny zvedající se vysoko nad koruny okolních stromů.

Investorem stavby byla společnost Vodafon, která podle dohody s OÚ v Drmoule nechala věž také zpřístupnit turistům. V červenci roku 2008 byla stavba dokončena.  

Věž z ocelové konstrukce má výšku 55 metrů a vyhlídková plošina je umístěna ve výšce 40 m. Na vyhlídkové patro vede 207 točitých schodů, ze kterého je celokruhový výhled. Provozovatelem rozhledny je obec Drmoul, vstup na ní je volný a je na vlastní nebezpečí. Již od počátku vzbudila rozhledna velký zájem a denně ji navštěvují desítky turistů.

Nová věž se nachází při silnici vedoucí z Drmoulu do Tří Seker. 


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)