Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Jihočeský kraj » okres Český Krumlov » rozhledna » Stezka korunami stromů - Lipno nad Vltavou (netradiční rozhledna)

Stezka korunami stromů - Lipno nad Vltavou (netradiční rozhledna) [10428]




Zážitek a poznání přírody z jiné perspektivy

 

První stezka korunami stromů v České republice nabízí návštěvníkům jedinečnou kombinaci zážitků. Stezka je citlivě začleněna do krajiny v okolí Lipenského jezera a je unikátním doplněním Active Park Lipno. Na stezce dlouhé 675 metrů naleznete kromě jedinečné vyhlídky ze 40 metrové věže i spoustu dobrodružných zážitků. To vše dělá ze stezky ideální cíl pro výlet aktivních návštěvníků, rodin a seniorů. Díky své bezbariérové konstrukci je stezka vhodná pro všechny návštěvníky. Stezka korunami stromů Lipno nabízí zcela novou dimenzi volnočasové aktivity.

Stezka

 

Dřevěná konstrukce stezky je citlivě zasazena do smíšeného lesa. Celá stezka je bezbariérová a je přizpůsobena nejen jízdě s kočárky, ale i pro vozíčkáře a tím je přístupná nejširší možné skupině návštěvníků. Dobrodružnou a zajímavou cestu po lávce zajišťuje konstrukce z masivního lepeného dřeva a 75 dřevěných podpěrných sloupů. Dřevěné zábradlí a transparentní postranní síť jsou zárukou dokonalé bezpečnosti.

Vyhlídková věž

 

Stezka je zakončena 40 metrovou vyhlídkovou věží, která je opravdovým vrcholem stezky. Z věže se vám naskytne fantastický výhled na téměř celou část Lipenského jezera, okolí Šumavy a Novohradské hory. Devítihranná věž je unikátní svým vzhledem, a to nejen díky vzdušné architektonické formě, ale také bezbariérovostí, typem a metodou výstavby.

Tobogán a adrenalinová zastavení

 

V celkové délce 675 metrů můžete zažít zcela neobvyklé, ale bezpečné zážitky na 11 adrenalinových zastávkách, které jsou podél bezbariérové stezky vytvořeny. Vrcholným zážitkem je nejdelší suchý tobogán v České republice v celkové délce 52 metrů, který se vine středem věže. Od úrovně kmenů až nahoru do vrcholků stromů spatříte nesčetné životní formy. Mechovitý porost, hmyz, drobné živočichy a ptactvo lze pozorovat z jedinečné perspektivy.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)