Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Moravskoslezský kraj » okres Bruntál » chata, chalupa » Chata Na Vyhlídce - Dolní Moravice (chata)

Chata Na Vyhlídce - Dolní Moravice (chata) [10391]




Chata „Na Vyhlídce“ (830 m.n.m.) se nachází v malebné horské vesničce „Nová Ves“. Jelikož stojí na a samém konci obce je obklopena pouze lesy, což zaručuje odpočinek a relax. Nová Ves svou polohou na úpatí Hrubého Jeseníku náleží k nejvýše položeným obcím Moravy. Nápadný byl vždy velký výškový rozdíl mezi polohou prvního domu obce a posledního („Vyhlídka“), což činí přes 150 m. Z tohoto důvodu silnice stoupá mnoha serpentinami obcí nahoru. Díky své nadmořské výšce na samém vrcholu obce leží sníh nejdéle, proto sem směřují lyžaři ještě začátkem jara.

 

Chata „Na Vyhlídce“ je po kompletní rekonstrukcí a dostavbě, která proběhla v letech 2005-2007. Rekonstrukcí vznikla ubytovací kapacita 38 lůžek, restaurace (60 míst), společenská místnost – klubovna (30 míst). Rekonstrukcí proběhlo také těsné okolí chaty, kde je vybudováno parkoviště (14 míst), venkovní posezení, tenisový kurt. (rok 2010 – dětský park + zázemí pro služby chaty).

Celý interiér chaty odpovídá jejímu stáří, které je odhadováno na 300 let. Již tenkrát sloužila jako hostinec (Gasthaus Dittrich). Původní „lokál“ je nyní společenskou místností, kde původní strop, trámoví a kamenná zeď vytváří tu správnou atmosféru. Nynější restaurace je rovněž vybudována tak, aby jste se cítili jako „doma“. Teplo interiéru složený z desítek starožitností doplňují velká kachlová kamna,v jejichž blízkosti chutná nejvíce.

SLUŽBY Chata "Na Vyhlídce" také nabízí spoustu společenských a sportovních vyžití a služeb. Tenisový kurt  1 hod Půjčení tenisové rakety Míčky pouze na prodej 180,- Kč (ubytovaní 150,- Kč) 50,- Kč (dle nabídky) Horské kola (6 horských kol – 3 velikosti rámů)  1 denní půjčení 1 hod 250,- Kč 100,- Kč Turistické hole 1 denní půjčení 100,- Kč Dále nabízíme Wi-fi, barevné kopírování a tisk (do formátu A4), společenské hry (deskové, karetní,..), kulečník („karambol“), šipky, prodejní místo turistických známek.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)