Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Jihočeský kraj » okres Prachatice » pension » Hotel Primula - Nová Pec-Bělá (hotel)

Hotel Primula - Nová Pec-Bělá (hotel) [10379]



48 15 2

                Doporučujeme podívat se na neaktuálnější údaje a ceník na:

                                                WWW.LIPNO-SUMAVA.cz

PARKOVIŠTĚ 2 x V NOVÉ PECI PRO HOSTY ZDARMA.ZVÍŘATA ZDARMA.

POZEMKY:1 ha. WIFI

UPOZORŇĚNÍ: parkování na všech parkovištích OÚ stojí min.100.-Nabízíme též APARTMÁNY

 

 

Objekty stojí v katastru obce Nová Pec /Nové Chalupy - Bělá/cca.300 m.od hladiny Lipenského jezera pod Plechým a Smrčinou/Hochfichtem/.Vzdálenost od hranic se SRN je cca.6 000 m. od hranic s Rakouskem cca.5 000 m.Před objekty zastavuje autobus,200 m.od Lišáka i vlak.Nová Pec se rozkládá přesně mezi Č.Krumlovem a Prachaticemi na začátku Lipna.Příjezd autem je tedy možný z obou stran.Přesný návod je na našem webu.Automobily našich hostů mají možnost parkovat bezplatně na parkovištích patřících k objektům.Původně statek z roku 1530 ve vlastnictví Anny a Wenzla Reischových. Z původní stavby zůstaly zachovány obvodové zdi. Na pozemcích hotelu jsou pozůstatky 15ti nemovitostí. Statek se z počátku jmenoval Bierschuster, poté Primula (česky petrklíč). Stojí v prostředí Národního parku Šumava — Bavorský les. Jeho součástí je restaurace se zahrádkou a malým barem, půjčovna kol a lodiček. Před hotelem je velké parkoviště. Na pozemcích hotelu je možno stanovat nebo umístit obytný přívěs, jsou tam dětské prolézačky, houpačky, kolotoče, kurt atd.

Jedná se o rekreační zařízení, které je cenově srovnatelné s cenami ubytoven a přitom nabízí daleko více a je tedy pochopitelné, že ne vše z takto široké doplňkové nabídky můžeme v plném rozsahu zaručit.

Zákazníci jsou vítáni se psy a kočkami. Doporučujeme posezení u našeho krásného krbu.

Restaurace se zahrádkou: K dispozici je 48 míst a na zahrádce dalších 40. Je vybavena moderní kuchyní, stereo televizí a satelitem. Vylepšena je akváriem s ukázkami lipenských ryb a krásným krbem. Na výběr jsou teplá a studená šumavská jídla a to dle možností,upřednostňováno je stravování formou polopenze,, suroviny většinou dodává ekologická firma „BALOUN“. Od této firmy bývají v prodeji též její EKO sýry.

Vybavení: K dispozici je 48 lůžek v 15 pokojích, z nichž některé jsou jsou vybaveny teplou nebo studenou vodou, novější sprchy a WC jsou nedaleko od pokojů. Je možno po domluvě a za předpokladu obsazení jednou skupinou používat lednice, sporáky apod. V případě, že klesne teplota, pokoje se dají vytápět za poplatek akumulačními kamny.V letní sezoně tj.od: 1.5. - do:30.10. se netopí. Pokoje mají výhled na nejvyšší horu Šumavy Plechý, Smrčina a na rozsáhlé travnaté pozemky se smrky patřící k hotelu. Použít je možné hřiště na volejbal nebo nohejbal, branky na malý fotbálek, otevřené ohniště, grill na dř. uhlí, lavičky a stolky na hotelových pozemcích. Kulečník, posilovací trenažer za poplatek. Nově mají některé pokoje WC a sprchu.

Koupání, možnost vodních sportů, sběr lesních plodů, houbaření, myslivost a rybaření: K dispozici je celá plocha Lipna, Teplá a Studená Vltava a jejich soutok. Pro zájemce krytý plavecký stadion ve Volarech se saunou a masážemi. Nejrozsáhlejší souvislý lesní porost ve střední Evropě s mnoha endemickými druhy rostlin a živočichů.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)