Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Zlínský kraj » okres Vsetín » město, městys » Valašské Meziříčí (město)

Valašské Meziříčí (město) [8000]



Valašské Meziříčí leží na soutoku řek Rožnovská a Vsetínská Bečva. Svou polohou představuje vstupní bránu do pohoří Moravskoslezské Beskydy. Meziříčí vzniklo na levém břehu Rožnovské Bečvy. První zmínka o něm pochází z roku 1297. Na pravém břehu byla založena obec Krásno, roku 1491 povýšená na městečko. Přestože měly několik staletí společnou vrchnost, ke spojení Meziříčí a Krásna v nynější Valašské Meziříčí došlo až v roce 1924.


Dvě řeky, dvě města, dvě radnice, dva zámky. Valašské Atény, perla nad Bečvou. Návštěva půvabné metropole Valašska může být pro zahraniční i tuzemské návštěvníky vítaným zpestřením jejich turistických cest. První zmínka o Meziříčí pochází z roku 1297. V sousedství byla založena obec Krásno, roku 1491 povýšená na městečko. V roce 1924 se spojily ve Valašské Meziříčí.

Valašské Meziříčí je město s bohatou sportovní tradicí i nabídkou. K dispozici je letní stadion se dvěma fotbalovými hřišti a atletickou dráhou. V sousedství stojí letní koupaliště, nově zastřešený zimní stadion s kuželnou, tenisové dvorce a haly na bowling a tenis. Na řece Bečvě je loděnice se slalomovou dráhou. Hlavními sportovními akcemi jsou Valašská rallye a mezinárodní tenisový turnaj žen Deza Trophy.

Naučné stezky Tomáše Garrigue Masaryka a Jana Karafiáta a jeho Broučků. Muzeum regionu Valašsko, sídlící v zámku Kinských, nabízí expozici skla, gobelínů, historie města i krátkodobé výstavy.Oblíbeným cílem turistů je Valašské muzeum v přírodě v nedalekém Rožnově pod Radhoštěm, horské středisko Poustevny v Beskydách, přehrada Bystřička, Hranická propast a lázně Teplice nad Bečvou.


Sdílej s přáteli:  Facebook      Twitter


strana 1

Vložení nových fotografií přidat text nebo poznámku     Vložení nových fotografií přidat fotografie


Města, obce se stejným, nebo podobným názvem
Typ Název Vl. Zn. Okres
město, městys Valašské Meziříčí (město) Vsetín



(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)