Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Olomoucký kraj » okres Šumperk » hotel, hostel » Hotel Střelnice - Loštice (hotel, restaurace)

Hotel Střelnice - Loštice (hotel, restaurace) [685]


foto Hotel Střelnice - Loštice (hotel, restaurace)
    Budova hotelu ()


Hotel Střelnice - Hotel nad městem Loštice v podhůří Jeseníků. Hotel s restaurací nabízí kvalitní a levné ubytování. Apartmán - 4 lůžka, jednadvacet 2-lůžkových pokojů (osmnáct pokojů s přistýlkou), osm 3-lůžkových pokojů a tři 4-lůžkové pokoje. Všechny pokoje s vlastním sociálním zařízením (sprchový kout, WC). V objektu/areálu je restaurace, sál pro 200 osob, 2 salonky, kavárna s letní terasou, asfaltové hřiště vhodné na nohejbal a volejbal, úschovna kol. Parkování u objektu zdarma. Autobus 500m. Vlak (stanice Moravičany 5 km).

Historie - Roku 1824 byl v Lošticích založen střelecký spolek, který vybudoval na kopci Lušť nad Lošticemi střelnici a pro uložení terčů a odpočinek dřevěnou budovu. Později k ní byla připojena místnost pro občerstvení a tančírna. po požáru roku 1840 byla postavena budova zděná, která patřila obci a byla pronajímána hostinským. Od roku 1856 zde bylo povoleno hrát i divadlo. Na konci 2. světové války sloužila jako německé skladiště. Po válce jí měla jako provozovnu LSD jednota. Poněvadž objekt značně zchátral, prodalo jej město v roce 1960 Severomoravským dřevařským závodům, které z něj v několika přestavbách vybudovaly hotel Střelnice s ubytovacími pokoji, sálem, salonky, kavárnou, hřištěm apod.

  • Ubytovací kapacita: 100 lůžek (složení pokojů: apartmán: 1, dvoulůžkových: 21, třílůžkových: 8, 4tyřlůžkových: 3, 18 přistýlek k dispozici)
  • Stravovací kapacita: 200 míst
  • Třída: Tourist
    Sdílej s přáteli:  Facebook      Twitter


    strana 1

    Vložení nových fotografií přidat text nebo poznámku     Vložení nových fotografií přidat fotografie




  • (c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
    Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)