Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Olomoucký kraj » okres Jeseník » pension » Chata Svoboda - Rejvíz (penzion)

Chata Svoboda - Rejvíz (penzion) [6549]


Popis | Cestovní deník | Kontakty | Mapa | Ceník | Fotogalerie | Recenze | Propagace | Upravit text | Objednat ubytování
    (přímý kontakt na provozovatele)
foto Chata Svoboda - Rejvíz (penzion)
    Budova penzionu ()


Chata se nachází v obci Rejvíz v nadm. výšce 780m. Jedná se o náhorní plošinu vhodnou pro zimní sporty běžecké, sjezdové lyžování cca 5km. V létě pěší turistika a cykloturistika. Stálé autobusové spojení u chaty. Vlakové spojení ze Zlatých Hor a Jeseníku vzdálené 12 km. Přechod do Polska 12 km.
Chata Svoboda se nachází v malebném prostředí Jeseníků v osadě Rejvíz, nejvýše položené vesničce ve Slezsku – cca 780 m n. m.
Zimní aktivity: V zimních měsících je zde překrásný terén pro běžecké lyžování. Pro sjezdové lyžování je k dispozici 1 lyžařský vlek v 3 km vzdáleném Dolním Údolí a 3 lyžařské vleky v 5 km vzdáleném Horním Údolí. Pro náročnější pak lyžařské areály Ramzová, Petříkov, Červenohorské sedlo, Praděd – Ovčárna (lyžování do dubna).
Letní aktivity: Ideální podmínky pro náročnou i méně náročnou turistiku, cykloturistiku – značené trasy. Po naučné stezce je možno dojít k evropské raritě Velkému mechovému jezírku s vzácnou faunou a flórou, pěkná vycházka je ke zřícenině hradu Kobrštejn, do překrásné krajiny Dolního a Horního Údolí, dále k rozhledně Zlatý chlum. V okolí lze navštívit jeskyně Na Pomezí, Na Špičáku, zámky Jánský vrch v Javorníku, Velké Losiny, Lázně Jeseník, lázně Karlova Studánka. Koupání – koupaliště v Jeseníku, krytý bazén v České Vsi, přírodní koupání v Písečné. Výlety do Polska – Nyské a Otmuchovské jezero (windsurfing).
Autobusové spojení: zastávka Rejvíz – Chata Svoboda, vzdálena 30 m
Vlakové spojení: zastávka Jeseník, odtud dále autobusem

Hlavní budova má kapacitu 60 míst, nabízí 2,3 a 4 lůžkové pokoje a 2x 2lůžkový pokoj, všechny s vlastním sociálním zařízením. 12 chatiček po 4 lůžkách je k dispozici přes letní období, patří k nim samostatný srub se sociálním zařízením. Hostům je k dispozici restaurace s kulečníkem, velký sál (cca 100 lidí) vhodný pro pořádání společ. akcí, klubovna s televizorem, stolní hry, místnost s ping-pongovým stolem. V letním období volejbalové a fotbalové hřiště, dětské hřiště, koutek a tábořiště k opékání. Našim hostům dále nabízíme možnost půjčování horských kol, společenských her, knih a ruských kuželek.

Hostům je k dispozici restaurace, společenská místnost s TV, kulečník, stolní tenis, dětské hřiště, volejbalové hřiště, fotbalové hřiště, venkovní posezení, ohniště. Možnost zapůjčení horských kol, zajištění turistických zájezdů a výletů. Parkování přímo u objektu. Tiché a klidné místo je vhodné jak pro rodinnou rekreaci, tak pro školy a školky v přírodě, sportovní soustředění a navíc dle vyjádření odborníků je prostředí přímo ideální pro děti i dospělé, kteří trpí nemocemi cest dýchacích.


Sdílej s přáteli:  Facebook      Twitter


strana 1

Vložení nových fotografií přidat text nebo poznámku     Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)