Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Plzeňský kraj » okres Klatovy » golf, minigolf » Adventure golf - Hrádek (hřiště)

Adventure golf - Hrádek (hřiště) [46277]


foto Adventure golf - Hrádek (hřiště)
    Pohled do areálu (kemadaj)


Adventure golf je kombinace golfu a minigolfu. Je to klasický golf zmenšený do velikosti minigolfových drah. Zatímco z minigolfu si adventure golf vzal velikost hřiště, jeho povrch, tvar a překážky jsou čerpány z golfu klasického.

Adventure golf je sport, který mohou hrát všichni bez rozdílu zkušeností s touto hrou i bez rozdílu věku. Stačí jen chuť a dobrá nálada. Adventure golf jistě bude příjemným zpestřením Vašich rodinných oslav či firemních akcí.

Chcete si golf zahrát i v jiný čas? Kontaktujte recepci.

Adventure golf je možné hrát i v zimním období při příznivém počasí.

Pravidla adventure golfu

  1. Hřiště tvoří 18 jamek. Každá dráha má své pořadové číslo (1-18), které je umístěno na začátku každé dráhy. Dodržujte pořadí jamek. Jamky jsou propojeny kamennými chodníčky, které Vás navedou k další jamce v pořadí.
  2. Adventure golf mohou hrát jednotlivci nebo skupinky hráčů. Maximální doporučené obsazení jedné jamky jsou 4 hráči.
  3. Před hrou obdrží hráči tzv. score kartu, do které si zapisují výsledky na jednotlivých drahách a následně na ní sečtou celkový počet úderů.
  4. Cílem hry je dopravit míček v co nejmenším počtu úderů do jamky. Vítězem je hráč s nejmenším součtem úderů na všech jamkách.
  5. Při hře ve skupině hrají hráči postupně za sebou v pořadí, které si sami předem určí. Začíná hráč číslo jedna a hraje do té doby, dokud nedopraví svůj míček do jamky. Teprve poté následuje hráč číslo dvě.
  6. Maximální počet úderů na jednu jamku je 6. Pokud se hráči nepodaří dopravit míček do jamky na šest úderů, zapíše si do tabulky 7.
  7. U každé jamky hra začíná v prostoru před cihlovými mantinely. Zde si hráč může míček libovolně umístit na umělou trávu.
  8. Pokud míček při hře opustí dráhu, je navrácen zpět v místě, ve kterém dráhu opustil a hráč si připočítá jeden trestný bod. V tomto případě si hráč může posunout míček kolmo od cihlového mantinelu na vzdálenost 15 cm (odpovídá delší straně složené score kartě).
  9. V případě, že míček skončí v písečné překážce, může hráč pokračovat ve hře bez trestné rány, za předpokladu, že je míček hratelný. V případě, že míček není hratelný, může si hráč míček umístit 15 cm od kraje překážky a to v místě kudy byl do překážky zahrán, ale připočte si jeden trestný úder.
  10. Pokud míček skončí u cihlového mantinelu nebo u některé z přírodních překážek (kamenů, palisád), je předkládán kolmo od mantinelu nebo překážky na vzdálenost 15 cm bez ztráty bodu.

Sdílej s přáteli:  Facebook      Twitter


strana 1

Vložení nových fotografií přidat text nebo poznámku     Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)