Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Liberecký kraj » okres Semily » pension » Selský dvůr - Vyskeř (penzion)

Selský dvůr - Vyskeř (penzion) [46237]


foto Selský dvůr - Vyskeř (penzion)
    Selský dvůr ()


Usedlost se nachází v centrální části Českého Ráje na jižním svahu vrchu Vyskeřv centru všech krás Českého ráje (4 km Hrubá Skála se svým sklaním městem, 7 km město Turnov, 8km hrad Kost, 6 km zřícenina hradu Trosky, 15 min klidné jízdy autem Drábské světničky a nájezd na dálnici Liberec-Praha...atd). 

Samotná usedlost je na okraji obce, mimo jakoukoliv dopravu. Není třeba se bát o své děti, kteří budou mít neomezené možnosti se u nás zabavit. Ideální místo pro rodiny s dětmi, seniory nebo kolektivy. Parkování přímo v objektu na vlastním parkovišti. Možnost bezpečné uzamykatelné úschovy kol, kočárků. 

Apartmány jsou nově vybudovány z původní obytné části s kapacitou 2 – 4 lůžek a celkovou kapacitou 17-ti ubytovaných. Celkem je k dispozici 5 apartmánů: č. 1 - 4 lůžka, č. 2 – 2 lůžka, č. 3 – 4 lůžka, č. 4 – 3 lůžka a č. 5 - 4 lůžka. 

Vybavení apartmánů: kuch. linka, dvouplotýnková sklokeramická deska, rychlovarná konvice, mikrovlnná trouba a základní kuchyňské vybavení, lednice, internet - WiFi, televize, WC a sprchový kout. V zimě a za chladnějších dnů si ubytovaní sami topí, dříví je k dispozici. 
V zimním období ubytováváme pouze na 2 a více nocí, při minimálním počtu dvou osob.
V zimním období je nutná rezervace nejméně 4 dny předem. 

Venkovní sezení na zahradě Vám zajisté rovněž zpříjemní Váš pobyt u nás.

K dispozici dětský bazén 3,6m a hloubka 0,8m, zahradní gril, houpačka, ohniště. Přímo ze dvora můžete odejít cestou mezi pastvinami do přírody a na druhou stranu po 150 m zastávka autobusu směr Turnov a v letních měsících cyklobusů, které Vás rozvezou po celém Českém ráji od Jičína po Mnichovo Hradiště. Ideální jak pro pěší tak cyklo výlety. 

V hospodářské části máme ustájeny naše dva koně - starokladrubského valacha a kobylku če-ského teplokrevníka.


Poskytneme Vám absolutní soukromí.

Tradice:

Usedlost jsme zdědili po našich předcích. Dvůr zakoupil od Mikuláše Taranta již v roce 1654 náš prapra...děd Václav Eliášů, který byl vrchností zkomolením jména přejmenován na Šorejse, o čemž hovoří nekrolog zaznamenaný do dnešních dnů na hrobě č. 1 místního hřbitova. Počátkem dvacátého století toto rodové jméno na usedlosti vymírá a nastupují na jednu generaci Andělové a následně Lamačové. V roce 1938 můj děda František Šimek pojímá za manželku Marii Lamačovou a od této doby již po třetí generaci jsou na usedlosti Šimkovi. 

Jsme tu pro Vás a rádi Vás uvítáme na naši malé usedlosti.

Jaroslava a František Šimkovi.


Sdílej s přáteli:  Facebook      Twitter


strana 1

Vložení nových fotografií přidat text nebo poznámku     Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)