Přihlásit
Mobilní verze s GPS

U Jakuba (rozhledna) [42761]


foto U Jakuba (rozhledna)
    Rozhledna U Jakuba (kemadaj)


V samém srdci České Kanady v místě zvaném Havlova hora nedaleko obce Valtínov se Vám u odpočívadla poblíž turistické trasy nabízí překrásný výhled do okolí z nově vybudované rozhledny s názvem U Jakuba.Tato unikátní stavba z lepených modřínových profilů připomínající svým ojedinělým tvarem tužku má celkovou výšku 40.7 metrů. Na rozhledně jsou celkem tři vyhlídková podlaží z nichž nejvyšší je umístěno ve výšce 33.3 metrů. Vystoupat k němu můžete po 180 schodech točitého schodiště z ocelových profilů s modřínovými stupni. V betonovém základu je umístěna galerie rozhleden a turistické centrum s občerstvením.

Rozhledna u Jakuba ( Valtínov ) Celková výška 40,7 m Výška rozhledny 40,4 m (se základem 44.4 m) Výška vyhlídky 29,7 m (se základem 33,7 m) Výška železobetonového základu 4 m Počet schodů 180 Výška schodu 16,5 cm Šířka dřevěné schodnice 29 cm Stavba rozhledny je členěna na 10 úrovní o výšce 3,3 m. Konstrukce rozhledny je šestiboký hranol z dřevěných lepených profilů modřínu zakončená dřevěnou oplechovanou střechou ve traru šestibokého jehlanu. Ocelové pozinkované schodiště s dřevěnými schodnicemi vedoucí po vnitřním obvodu rozhledny má po obou stranách ocelové pozinkované zábradlí s výškou 115 cm. Na železobetonový základ vede ocelová lávka.

AKCE NA ROZHLEDNĚ2017:

► ŠKOLNÍ VÝLETY ► SKUPINOVÉ NÁVŠTĚVY ► SRAZY SENIORŮ ► UKÁZKA ZÁSAHU HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ► SLAŇOVÁNÍ ROZHLEDNY ► NÁVŠTĚVY DĚTSKÝCH TÁBORŮ ► SVATBY ► HUDEBNÍ AKCE ► SRAZY (HISTORICKÝCH VOZIDEL, MOTORKÁŘŮ ...) ► UKÁZKY ŘEMESEL (DŘEVOŘEZBA, KOVÁŘSTVÍ ..) ► LETNÍ DIVADELNÍ A JINÁ KULTURNÍ PŘEDSTAVENÍ ► PŘENOCOVÁNÍ NA ROZHLEDNĚ (PLÁNUJEME)

Sdílej s přáteli:  Facebook      Twitter


strana 1 | dále >


Vložení nových fotografií přidat text nebo poznámku     Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)