Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Vysočina » okres Třebíč » hotel, hostel » Grand Hotel - Třebíč (hotel)

Grand Hotel - Třebíč (hotel) [42719]

Kulturní památka (KP)
foto Grand Hotel - Třebíč (hotel)
    Grand Hotel (E.Koutná)


Na místě nynějšího Grand hotelu stávala budova staršího domu, který byl v roce 1877 upraven na Hotel Habsburg. Ten v roce 1918 nesl označení Grand hotel a od roku 1821 přejmenován na Hotel Slavia. V polovině 70. let 20. stol. byl dům asanován a na jeho místě postaven nynější Grand hotel, v projektové dokumentaci označovaný jako Společenské a ubytovací středisko Třebíč. Průčelí třípodlažního (do zadní části čtyřpodlažního) podélného objektu reaguje na zakřivenou uliční čáru jemným kaskádovitým řešením ustupující hmoty fasády. Parter domu tvořen částečným podloubím, celoplošnými výkladci, vstupem a recepcí hotelu, průjezdem do zadního traktu a ke garážím. Sloupoví v parteru plynule navazuje na pilastry v II.NP, jež je takto oddělené do samostatných segmentů s jednotlivými předsazenými balkónky. Úroveň druhého podlaží je obložena štípaným kamenným obkladem. Následné III. NP je od II. NP odděleno průběžnou římsou a ve shodě s osovostí nižšího patra doplněno obdélnými okny. Celá stavba je směrem do náměstí zastřešena střechou vaznicové konstrukce a opatřena režnou pálenou krytinou, takže při dálkových pohledech stavba splývá s okolní historickou zástavbou Karlova náměstí. Projektantem stavby byl v roce 1974 arch. Cesare Grimmich (projektová dokumentace opatřena datací 1978), projektováno ve Státním projektovém ústavu obchodu Praha. Investorem Raj Třebíč. Severní fasáda směrem k řece prošla v roce 2002 úpravou pro komerční využití, původní okna zde byla vyměněna za plastová.Zrekonstruovaný kongresový hotel se nachází v historickém centru města Třebíče, jejíž některé památky jsou na Seznamu světového, kulturního a přírodního dědictví UNESCO. 

Hotel nabízí kompletní zázamí pro školení, kongresy a semináře: kongresový sál, školící centrum. Pro pořádání kulturních akcí nebo svateb společenský sál, restaurace, salonky, music club, bowling, bazén, saunu, whirlpool (až pro 7 osob), hlídané parkoviště. Je tak vhodným místem pro pořádání firemních akcí, svateb, školení a kongresů v Třebíči na Vysočině.

Hotel se 100 komfortními převážně dvojlůžkovými pokoji s vlastním příslušenstvím, koupelnou a bezplatným přístupem na Internet (Wi-Fi) poskytuje svým vybavením pro ubytované hosty příjemný pobyt. V nepřetržitém provozu recepce je možno využít služby směnárny a doplňkového prodeje. Výtah je v našem hotelu samozřejmostí. Akceptujeme platby kreditními kartami. Garantujeme, že v našem hotelu si ubytování v Třebíči užijete!


Sdílej s přáteli:  Facebook      Twitter


strana 1

Vložení nových fotografií přidat text nebo poznámku     Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)