Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Moravskoslezský kraj » okres Frýdek-Místek » pension » Penzion Lukáš - Krásná (penzion)

Penzion Lukáš - Krásná (penzion) [41393]




Rekreační objekt Lukáš se nachází v chráněné krajinné oblasti Moravskoslezské Beskydy, lyžařském areálu Zlatník v katastru obce Krásná. Místní část Zlatník leží v údolí potoka Mohelnice, mezi nejvyšší horou Beskyd Lysou horou s nadmořskou výškou 1 323 m a horou Travný s nadmořskou výškou 1 204 m. Na vrcholu Travného naleznete přírodní rezervaci přirozených jedlobukových až smrkobukových porostů pralesovitého charakteru. Ve středisku Zlatník se nacházejí tři lyžařské areály s možností večerního lyžování a umělým zasněžováním.

Celá oblast je velmi dobře dopravně dostupná, jak vlastním vozidlem, tak veřejnou dopravou. Je vzdálená 25 km od Frýdku-Místku, 5 km od hranic Slovenské republiky.

Rekreační oblast a nejbližší okolí nabízí velmi pestrou možnost odpočinkových aktivit. V zimním období je možno se věnovat sjezdovému lyžování, běhu na lyžích, skialpinismu, pěší turistice. 50 metrů od penzionu se nachází nejbližší vlek s lyžařskou školou se zaměřením na děti.

V letních měsících se můžete věnovat cykloturistice, pěší turistice, houbaření, sběru lesních plodů a odpočinku na čerstvém vzduchu. V nedalekém okolí je množství kulturních příležitostí jako je např. aquapark Olešná ve Frýdku-Místku, skanzen v Rožnově pod Radhoštěm, muzeum Tatra Kopřivnice, zámek ve Frýdku. V dosahu také naleznete krajské město Ostravu, které nabízí množství příležitostí jako je např. Národní divadlo moravskoslezské, proslulá Stodolní ulice s množstvím barů, Hornické muzeum Landek, zoologická zahrada, dolní oblast Vítkovic, areál tvořený dolem Hlubina, vysokými pecemi a koksovnou Vítkovických železáren, který byl díky své výjimečnosti zapsán na seznam Evropského kulturního dědictví.

Zajišťujeme ubytování v penzionu s kapacitou 36 míst. K dispozici je bazén, sauna a připojení k internetu. Nabízíme možnost parkování přímo v objektu a ukládání lyží, snowboardů či kol.


Sdílej s přáteli:  Facebook      Twitter


strana 1

Vložení nových fotografií přidat text nebo poznámku     Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)