Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Plzeňský kraj » okres Plzeň-sever » camp, rekreační areál, tábořiš » Kemp U Dolanského mostu - Dolany (camp)

Kemp U Dolanského mostu - Dolany (camp) [39899]



Tábořiště U Dolanského mostu vzniklo oficiálně v roce 1990 jako reakce na každoročně stoupající oblibu vodácké turistiky na řece Berounce a v Čechách vůbec. Jako každé začátky nebyly ani ty naše jednoduché, neboť do roku 1995 jsme provozovali tábořiště a občerstvení bez elektrické přípojky.

Po dobu naší dlouhé existence jsme uspořádali mnoho kulturních akcí. Například koncerty mladých plzeňských folkových kapel Casiopea a Šestka v roce 2006, HroSiopea xXx a Šestka v roce 2007, HroBeSo a AfterSix v letech 2008 a 2009 či Feromoon v roce 2010.

V roce 2008 jsme občerstvení přesunuli na jiné místo a kompletně ho zrenovovali. Dnes máme pro Vás připraveno posezení ve společenské místnosti se stylovou výzdobou a klavírem, kde je možnost vytápění za nepříznivého počasí. Uvnitř je místo k sezení cca pro 100 osob. Při hezkém počasí doporučujeme prostornou terasu se slunečníky a s dalšími cca 80 místy k sezení.

Přestože jsme vznikli jako vodácké tábořiště, rádi uvítáme i všechny ostatní turisty, trampy a náhodné pocestné.

Každý rok pravidelně kolem poloviny srpna se naše tábořiště stane startem pro plavbu maškar na Berounce. Zažili jsme již přes 10 ročníků a v tradici stále pokračujeme.

 

Tábořiště se nachází na ploše cca 3 ha – zajistíme tedy vždy dostatek plochy pro všechny Vaše stany. Celý pozemek je přirozeně rozdělen potokem a porostem vrb na dvě části. Z menší části nacházející se hned u silnice vede komfortní přístup do vody přes betonové panely. Na větší části za potokem se nachází stánek občerstvením, posezení na terase i uvnitř budovy, sociální zařízení (WC, sprchy), hřiště na volejbal, malou kopanou, basketbalový koš, dětské hřiště a další zařízení tábořiště

Ubytování u nás je možné pouze ve vlastních stanech či karavanech na vždy posekané travnaté ploše. Celé tábořiště je vybaveno ohništi a lavičkami. V nabídce našich služeb je i prodej palivového dřeva.


Sdílej s přáteli:  Facebook      Twitter


strana 1

Vložení nových fotografií přidat text nebo poznámku     Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)