Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Ústecký kraj » okres Děčín » chata, chalupa » Chaloupka U Hrádku - Janov (chalupa)

Chaloupka U Hrádku - Janov (chalupa) [38842]




Nabízíme Vám ubytování v malebné celodřevěné chaloupce, postavené v roce 1860 v době vlády císaře Františka Josefa I. Svou podobu si chaloupka zachovala do dnešních dnů. Její zařízení je z větší části původní, takže si budete připadat jako před 150 roky. K dispozici jsou 4 obytné místnosti se 6 lůžky a možnosti přistýlky 2 osob.

V přízemí se nachází kuchyň s původními funkčními kachlovými kamny. Dále je zde citlivě umístěná lednice, mrazák, el. dvouplotýnkový vařič, kávovar, varná konvice, televize a kompletní sociální zařízení (sprchový kout, WC), parkování v zahradě a možnost grilování. V ceně ubytování je zahrnuto parkování přímo u chaloupky i rekreační poplatek.

Chaloupka se nachází ve 3. Zóně CHKO, v okolí krásné, čisté přírody a bezpočtu turistických cest. O jejím vynikajícím umístění vypovídá zejména vzdálenost pouhých 3 km od Edmundovy a Divoké soutěsky, vedoucí přímo k Pravčické bráně. Na své si přijdou i milovníci zvířat, kteří si mohou v sousední obci dopřát jízdu na koni. V okolních lesích se nachází soustava lehkých betonových pevnůstek, postavených před začátkem 2.sv války. Vydáte-li se po stopách Českých králů cca 14km do Německa, dojedete až k hradu Koenigstein založeným již v 12. století a na kterém pobýval mimo jiné i Karel IV. Hrad je postavený na skalním masivu nad řekou Labe.


Sdílej s přáteli:  Facebook      Twitter


strana 1

Vložení nových fotografií přidat text nebo poznámku     Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)