Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Vysočina » okres Žďár nad Sázavou » hrad, zámek, tvrz » Zámek Kinských - Žďár nad Sázavou (zámek)

Zámek Kinských - Žďár nad Sázavou (zámek) [35293]


foto Zámek Kinských - Žďár nad Sázavou (zámek)
    věž u brány na nádvoří (kamarád)


Zámek Žďár nad Sázavou

Nechte se provést příběhem areálu bývalého cisterciáckého kláštera ze 13. století a dnešního zámku rodiny Kinských. Hledáte místo, které propojuje živou historii s živou přírodou a moderními prvky? Chcete podniknout výlet na jeden nebo více dní, který si užije úplně celá rodina? Pak zamiřte na Vysočinu do žďárského zámku. 

TOP 6 zámeckých zážitků

1) Muzeum nové generace – klenot mezi muzei

Muzeum, které je ověnčeno řadou cen, vypráví téměř 800 let starý příběh bývalého cisterciáckého kláštera. Jedinečné multimediální prvky vás i vaše děti doslova vtáhnou do děje. Dotýkat se a vnímat všemi smysly je u nás povoleno!

2) Po stopách Santiniho

Prohlídky zámku s průvodcem můžete zažít po celý rok. Doslova v úžasu vás nechají Santiniho architektonické skvosty, prelatura s rozsáhlou nástropní malbou z 18. století, která doposud nemusela být restaurována nebo bazilika minor s druhou nejdelší chrámovou lodí na Moravě.

3) Umění baroka

Stálá výstava barokního malířství a sochařství je jedinou výstavou ze sbírek Národní galerie mimo Prahu. Z velkých jmen jsou zastoupeny originály děl Karla Škréty, Petra Brandla, Matyáše Bernarda Brauna nebo Ferdinanda Maxmiliána Brokoffa.

4) Galerie rodu Kinských

Rodinná galerie mapuje v obrazech a dobových fotografiích historii rodu Kinských, současných majitelů zámku. Zjistěte, jak vypadal hrabě Radslav Kinský v dětství i na své svatbě s novomanželkou, gruzínskou princeznou Thamarou nebo kdo se účastnil historicky významných a společenských událostí odehrávajících se na žďárském zámku.

5) Relaxace na zámecké terase

Zámecká terasa je místo pohody a klidu. Lehněte si na lehátko, dejte si osvěžující limonádu nebo domácí dortík ze zámecké kavárny a kochejte se výhledem na Zelenou horu. Vaše děti se zatím zabaví vodními hrátkami v zámeckém vodním náhonu. Je pro ně připraveno také pískoviště nebo dětský herní kufřík plný zábavy pro menší i větší děti.

6) Kulturní akce po celý rok

Zámek je živé místo, kde se pořád něco děje. Nenechte si ujít oblíbené kostýmované večerní prohlídky, květnové Dny otevřených zahrad s dvoudenním programem pro celou rodinu, červencový mezinárodní festival současného tance, pohybového divadla a nového cirkusu KoresponDance, Den venkova, který ukazuje přírodu a živou kulturu, která patří ke žďárskému zámku už od 13. století, podzimní Den dýní nebo dvoudenní Vánoční trh.

 

www.zamekzdar.cz

 


Sdílej s přáteli:  Facebook      Twitter


strana 1

Vložení nových fotografií přidat text nebo poznámku     Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)