Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Liberecký kraj » okres Liberec » camp, rekreační areál, tábořiš » JUNIOR CAMP - Nové Město pod Smrkem (kemp)

JUNIOR CAMP - Nové Město pod Smrkem (kemp) [30971]


Popis | Cestovní deník | Kontakty | Mapa | Fotogalerie | Recenze | Propagace | Upravit text | Objednat ubytování
    (přímý kontakt na provozovatele)

  • Juniorcamp je uzavřený komplex ubytovacích, stravovacích a relaxačních ploch ve Frýdlantském výběžku poblíž hraničního přechodu do Polska a Německa.
  • Řadu let je camp provozován jako dětské odpočinkové zařízení a využíván především jako středisko škol v přírodě, dětských školních výletů, soustředění pěveckých souborů, tanečních souborů, sportovních soustředění, harmonizačních dnů, církevních setkání, branných kursů středních škol a setkání nejrůznějších zájmových skupin.
  • Je zde rovněž možnost, vzhledem k sousedícímu fotbalovému hřišti, fotbalových setkání a soustředění.
  • V době letních prázdnin má naše centrum charakter mezinárodního setkání mládeže z Čech, Polska, Německa, Francie, Holanska, Ruska a Běloruska.
  • Stravování je zajištěno z vlastní kuchyně a odpovídá předpisům o stravování mládeže na zotavovacích akcích. Celodenní pitný režim je samozřejmosti.

    Ubytování je v chatách okálového typu. Každá chata má kapacitu 30 + 2 místa, která jsou rozvržena do pokojů. V některých chatkách je zrekonstruována koupelna, včetně WC, sprch a umyvadel. Na ostatních je pouze umyvadlo a sprchy jsou pak v hlavní budově kempu, zvlášť pro chlapce a zvlášť pro děvčata. Jeden pokoj v každém okálu je věnován doprovodu. Pokoje jsou prostorné, účelově zařízené a vzhledem k plynofikaci celého objektu velmi dobře vyhřívatelné. Jeden okál má kapacitu přibližně jedné třídy.

    Sportovní vybavení: v areálu je umístěno klasické minigolfové hřiště, hřiště na plážový volejbal, víceúčelová asfaltová plocha, ruské kuželky a po celém areálu jsou rozmístěny vnitřní a venkovní pingpongové stoly na stolní tenis. Majetkem objektu není, ačkoliv s ním sousedí, travnaté fotbalové hřiště klasických rozměrů. Předností je rovněž udržovaná louka nad střediskem, která slouží k různým tréninkům, rozcvičkám, relaxacím či ke konkrétnímu druhu sportu. Ve městě je tělocvična, která je běžně pro naše klienty pronajímána.

    Přírodní koupaliště s vlastní udržovanou přírodní nádrží je ve městě, asi 15 minut vzdáleno od areálu. Nad objektem začíná 70 km cyklostras, které vedou celými Jizerskými horami a jsou udržované a značené.

    Turistika je zde velmi oblíbenou činností. Spousta skutečně přírodních a značených tras vede k nejzajímavějším místům Jizerských hor. Trasy jsou různé délky i náročnosti. Nejvyšší hora lokality – Smrk, kde je nová rozhledna – je vzdálen od kempu asi 7 km a výstup nepřesáhne 2 hod.

    V tomto místě je rovněž možné pořádat delší výlety autobusem nebo vlakem. Velmi oblíbeným cílem je město Liberec. Zde je možné navštívit zoologickou a botanickou zahradu či novou dominantu Liberecka zábavní a nákupní centrum Babylon, především s jeho Aqaparkem. Liberec je od našeho střediska zdálen 30 km. Rovněž pěší výlety do sousedního Polska či vlakové do sousedního Německa jsou velmi oblíbené.

    Zdravotní zajištění: ve městě je dětský lékař, většina skupin na delší dobu má svého zdravotníka. Pohotovost a nemocnice jsou vzdáleny 10 km.

    Další vybavení objektu tvoří audiovizuální technika, videa, televize. K dispozici je rovněž hrnčířský kruh a malá keramická dílnička pro děti s výtvarným zaměřením. Ve velké jídelně s kapacitou 100 míst je piáno a malý bufet s občerstvením pro děti i dospělé. V době hlavní sezona je vždy v okále u plážového voleybalu pořádána denně diskotéka.


    Sdílej s přáteli:  Facebook      Twitter


    strana 1

    Vložení nových fotografií přidat text nebo poznámku     Vložení nových fotografií přidat fotografie





    (c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
    Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)