Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Středočeský kraj » okres Mělník » camp, rekreační areál, tábořiš » Kemp Želízy - Radek Jelínek (kemp)

Kemp Želízy - Radek Jelínek (kemp) [30462]


Popis | Cestovní deník | Kontakty | Mapa | Fotogalerie | Recenze | Propagace | Upravit text | Objednat ubytování
    (přímý kontakt na provozovatele)

Kemp je jednoduše, ale účelně vybavený, jsou zde tří, čtyř a pěti lůžkové chatky s celkovou kapacitou 60ti lůžek a prostor pro stany. Chatky jsou vybaveny postelemi, skříní na oblečení, potravinovou skříní, stolem, židlemi a lavičkou na verandě. V každé chatce je zásuvka, ta je však proudově omezena (na nabíječku na mobil, přenosnou TV, rádio, atd.). Ve spodní části kempu je posezení a kiosek se zákl. občerstvením, točeným pivem a zmrzlinou. Parkoviště je v prostorách kempu.

V nedalekém Kokořínském údolí můžete navštívit hrad Kokořín, a jako další např. skalní útvar Pokličky. Místní lesy potěší také vyznavače sběru lesních plodů a houbaření.

V nejbližším městě Mělníku doporučujeme navštívit nově zpřístupněný románský hrad v 16.století přestavěný na zámek, tradiční věnné sídlo královen. Vaši pozornost však jistě upoutá především radnice a k ní přiléhající bývalý kapucínský klášter s kostelem Čtrnácti svatých pomocníků, který dnes obývá Regionální muzeum Mělník se svými stálými expozicemi a výstavami. V Mělníku bylo nově zpřístupněno historické podzemí města.

Nezapomenutelná je romantická vyhlídka na soutok řeky Labe s Vltavou s výhledem na horu Říp.

Kemp Želízy se nachází v CHKO Kokořínsko a je výborným výchozím bodem pro milovníky turistiky, cyklistiky a hlavně pro všechny, co mají rádi krásnou přírodu.

Přímo v okolí Želíz je spousta míst, která doporučujeme navštívit, např. výtvory vytesané do pískovcových skal, které jsou dílem Václava Levého. Nejznámější jsou Čertovy hlavy, Klácelka, Had, Harfenice a jiné.

Koupaliště je od areálu kempu vzdáleno 200m.


Sdílej s přáteli:  Facebook      Twitter


strana 1

Vložení nových fotografií přidat text nebo poznámku     Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)