Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Jihomoravský kraj » okres Blansko » pension » Penzion u Sochy - Rudka u Kunštátu (penzion)

Penzion u Sochy - Rudka u Kunštátu (penzion) [30290]


foto Penzion u Sochy - Rudka u Kunštátu (penzion)
    celkový pohled (kamarád)


Ubytování Penzion U Sochy Rudka Kunštát : Penzion U Sochy nabízí ubytování v obci Rudka u Kunštátu v okrese Blansko na Střední Moravě, kde máte unikátní možnost navštívit jeskyni plnou rytířů. Podle pověsti spí Blaničtí rytíři a čekají, až bude české zemi nejhůř, aby přispěchali z hory na pomoc. Prohlídka jeskyně trvá i s výkladem 15-20 minut. Tvůrcem tohoto uměleckého díla byl sochař - samouk Stanislav Rolínek (1902-1931), a to pouze jednoduchými nástroji, které doma našel. Ubytujte se v penzionu U Sochy a nenechte si ujít prohlídku jeskyně.

Ubytování je pro 26 osob ve 2 apartmánech se sociálním zařízením (sprchový kout a toaleta) a v 8 dvoulůžkových pokojích s možností přistýlky. Pokoje mají vlastní sociální zařízení. Ubytování je formou pokoje se snídaní.

 

Penzion má vlastní restauraci a galerii s barem, kde je zajištěno stravování pro hosty. V ceně pokoje je snídaně. Bar je specializován na míchané nápoje a nabízí Vám 200 druhů alkoholických i nealkoholických míchaných nápojů všech kategorií.

Služby:Parkování u objektu. Možnost přistýlek. Ubytování se psem je dovoleno za poplatek.

Kunštát je malé městečko na okraji Českomoravské vrchoviny. Je proslulé keramickou výrobou. Přímo v Kunštátě můžete navštívit zámek, několik galerií, mezi jinými i proslulou Kemrovu huť. Kunštát leží v národní přírodní rezervaci Halasovo kunštátsko. Z Kunštátu je snadno dosažitelný Moravský kras, zámky v Lysicích, Rájci nad Svitavou, Svojanově a hrad Pernštejn.

V letním období je okolí penzionu ideální pro pěší túry i pro cykloturistické výlety. V celém okolí jsou značené cyklostezky. V Kunštátě je koupaliště a v dosahu přehrada Křetínka u Letovic. Pro vyznavače zimních sportů jsou okolní terény vhodné jak pro běžkaře, tak i pro sjezdové lyžování. V blízkém okolí (cca 10km) je několik sjezdovek s vleky. V nejbližších Boskovicích máte možnost navštívit zámek, hrad, letní kino, areál koupaliště s tenisovými kurty, westernové městečko Wild West City či některou z místních restaurací.

Zdroj: http://www.u-sochy-kunstat.penzion-ubytovani.net

 


Sdílej s přáteli:  Facebook      Twitter


strana 1

Vložení nových fotografií přidat text nebo poznámku     Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)