Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Jihomoravský kraj » okres Brno-město » restaurace, hostinec » U Starýho Billa - Brno-Černá Pole (restaurace)

U Starýho Billa - Brno-Černá Pole (restaurace) [26846]


foto U Starýho Billa - Brno-Černá Pole (restaurace)
    U starýho Billa (xhlav)

Restaurace "U Starýho Billa" v Brně je pravá Texaská restaurace, kterou najdete v centru Brna. Ptáte se proč právě Texaská restaurace? Odpověď je prostá: Texas, po Aljašce druhý největší stát americké unie, je totiž kromě těžebního průmyslu (zemní plyn, grafit, síra, asfalt) proslulý zejména pastevním chovem dobytka na prériích. Tento fakt měl společně s geografickou polohou Texasu (leží na samém jihu USA v sousedství s Mexikem) rozhodující vliv na vytváření specifické místní kuchyně. Pro nabídku jídel naší restaurace jsme se tedy nechali inspirovat zejména typickými steaky, které nabízíme z masa hovězího, vepřového, telecího, krůtího, kuřecího, králičího, klokaního, "barbecue" (kuřecí křídla, stehýnka, klobásky...) a samozřejmě sendviči. Podíl Mexika se projevuje ve skupině tzv. "tex-mex jídel", což jsou zpravidla pikantní pokrmy balené do moučných placek tzv. tortill.

Tyto, pro texaskou kuchyni tradiční jídla, jsme dále doplnili o ryby, širší výběr amerických jídel, speciality Starýho Billa, těstoviny, bezmasá jídla a jídla pro děti.

Svébytný soubor jídel naší restaurace tvoří tzv. speciality Noblesa, vhodné zejména pro nejrůznější slavnostní příležitosti. Tyto je třeba vzhledem k exotičnosti surovin objednat 3-4 dny předem.
Při přípravě všech pokrmů jsou používány pouze čerstvé a originální suroviny, což zaručuje jejich nejvyšší kvalitu a autentickou chuť.

Nápojový lístek restaurace U Starýho Billa se opírá především o značně širokou nabídku nápojů typických pro Texas - bourbonů, whiskey a tequil (cca 100 druhů). Za povšimnutí jistě stojí i bohatá vinotéka (cca 130 druhů a značek). Nabízíme vína moravská i zahraniční - z těchto zemí: Francie, Mexiko, Austrálie, Itálie, Nový Zéland, Jihoafrická republika, Španělsko, Kalifornie, Portugalsko, Argentina, Chile, Maďarsko, Bulharsko. Součástí nápojového lístku je samozřejmě také rozsáhlý výběr různých jiných druhů alkoholických a nealkoholických nápojů, koktejlů, chuťovek a cigaret.

Milovníci doutníků si mohou vybrat z nabídky našeho humidoru, kde najdete značkové doutníky z produkce Kuby.

Na závěr nám dovolte popřát Vám příjemný kulinářský zážitek při návštěvách restaurace U Starýho Billa v Brně či naší další provozovny Restaurace Green v Brně - Komíně.


Sdílej s přáteli:  Facebook      Twitter


strana 1

Vložení nových fotografií přidat text nebo poznámku     Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)