Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Ústecký kraj » okres Louny » hotel, hostel » Hotel u Daliborky - Louny (hotel, restaurace)

Hotel u Daliborky - Louny (hotel, restaurace) [26571]



15 6

Restaurace & Hotel U Daliborky se nachází v příhradebním bloku situovaném severně od náměstí, sousedí s jedním z nejpozoruhodnějších domů ve městě zvaném Daliborka a zároveň v Hilbertově ulici vytváří protějšek bývalé radnice. Díky šetrné rekonstrukci budovy byly zachovány i ty nejjemnější z původních detailů, které dokreslují jedinečnost stavby. Restaurace KLASIK, Gotické sklepení a Restaurace PANORAMA s krásným výhledem na České středohoří nabízí příjemné posezení.
V ubytovací části nabízíme šest prostorných hotelových pokojů s komfortním vybavením. Součástí dvou pokojů je navíc kuchyňský kout. Naše prostory jsou vhodné pro pořádání firemních akcí, slavnostních a svatebních hostin, abiturientských a rodinných setkání a jiných společenských událostí….. Příjemné prostředí, osobitá atmosféra, vysoký komfort dělá z tohoto objektu ideální místo pro návštěvníky královského města Loun a jeho okolí.

První zmínka o domě je z roku 1295 kdy tvořil řadu měšťanských domů a byl součástí osy města. Zachovaly se zde i pozoruhodné pozdně gotické sklepy z doby požáru města v roce 1517. Současnou podobu objektu v průčelí i dispozici zásadně ovlivnila přestavba domu v roce 1893 na které se podílel stavitel Karel Hejzl. První zachovalé stavební plány jsou z roku 1932, které zhotovil stavitel František Hieke, tyto novodobé úpravy jsou pouze účelového charakteru. Záměr zřídit vinárnu se zázemím pochází z roku 1990 byl realizován v roce 1992 s úpravou fasády. V roce 2011 byla ukončena rozsáhlá rekonstrukce celého domu do jeho současné podoby.

Hotel má kapacitu 6 pokojů (15 lůžek včetně přistýlek) s vlastním sociálním zařízením, WC, sprchovým koutem nebo vanou, fénem. Standardně jsou pokoje vybaveny TV+SAT, vysokorychlostním internetovým připojením a bezpečnostním safem.


Sdílej s přáteli:  Facebook      Twitter


strana 1

Vložení nových fotografií přidat text nebo poznámku     Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)