Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Královéhradecký kraj » okres Jičín » lázně » Lázně Bělohrad (lázně)

Lázně Bělohrad (lázně) [2225]



Anenské slatinné lázně – Lázně Bělohrad se nacházejí v malém podkrkonošském městečku Lázně Bělohrad a mají optimální podmínky pro prožití klidných dnů, event. zpestřených sportovními aktivitami (v areálu najdete tenisové kurty či hřiště minigolfu). Historie lázní sahá do r. 1872, avšak skutečný počátek lázeňské léčby sahá do r. 1885, kdy pruská hraběnka Anna z Asseburgu provedla první pokusy s léčivými účinky místní rašeliny. Od r. 2003 je k dispozici nový plavecký a rehabilitační bazén /20x10x1,3 m/ s teplotou vody 29 °C (chrlič, masážní trysky a perlička) a automatickou kontrolou jakosti čistoty vody a od r. 2004 moderní Wellness & Beauty centrum (Oáza krásy & zdraví) s využitím přírodní kosmetiky BABOR. Anenské slatinné lázně jsou držitelem ISO 9001:2000.

Léčivé zdroje: základním přírodním léčivým zdrojem lázní je velmi účinná slatinná sirnoželezitá rašelina vysoké kvality. Výrazný vliv na celkový průběh léčby mají účinky příznivého podhorského klimatu.
Léčivé metody: k hlavním patří peloidní koupele a peloidní zábaly. Dále se aplikuje vodoléčba, aplikace tepla a chladu, rehabilitační cvičení v bazénu, elektroterapie, léčebný tělocvik, masáže a další speciální léčby.
Indikace: pohybové ústrojí, revmatické choroby, bolesti páteře, Bechtěrevova choroba, artrózy, kořenové syndromy, stavy po úrazech a ortopedických operacích.


Sdílej s přáteli:  Facebook      Twitter


strana 1

Vložení nových fotografií přidat text nebo poznámku     Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)