Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Vysočina » okres Jihlava » camp, rekreační areál, tábořiš » Camp Velkopařezitý - Řásná (kemp)

Camp Velkopařezitý - Řásná (kemp) [2105]



Camp Velkopařezitý je umístěn asi 1 km za malebnou vesničkou Řásná v hluboké lesnaté oblasti Jihozápadní části Českomoravské vrchoviny pod jejím nejvyšším vrcholem Javořice (837 m n.m.). Překrásnou přírodní scenérii zvýrazňují četné rybníky, které v letním období slouží převážně jako přírodní koupaliště. V těsné blízkosti kempu leží nejvyhledávanější rybník Vysočiny - Velký Pařezitý, který si díky své poloze přímo v lesním komplexu udržuje vodu vhodnou ke koupání po celé letní období. Za kempem se nachází rybník Plodový, který je vyčleněn pro rybolov. Převážně jehličnaté lesy prostoupené březovými háji umožňují milovníkům přírody sběr hub a lesních plodů. Poloha kempu v centru Javořicka vybízí rekreanty a turisty k mnoha výletům, a to jak pěšky, tak i na kole po nově upravených značených stezkách a cyklotrasách. 3 km od kempu je rozsáhlé golfové hřiště Šiškův mlýn. V zimních měsících jsou zde upravené běžecké tratě a pro sjezdové lyžování je v nedalekém Mrákotíně sjezdovka s vlekem.

Popis kempu:
Kemp se rozkládá na ploše 1,7 ha. V kempu je celkem 42 chatek, penzion Pod Borovicí, stanová plocha, karavanová plocha s elektrickými přípojkami (220V/10A), restaurace Radost, kiosek a společný objekt sociálního zařízení. Podrobný popis, rozmístění chatek, provozních objektů a užitkových ploch naleznete v Popisu ubytování a Mapách.

Tipy na výlety:
Jistě stojí za to, vypravit se na Michovu skálu, ke Studánce Páně, na zříceninu hradu Štamberka, do Janštýna, na lovecký hrad Roštejn, kde jsou hojně navštěvované noční prohlídky hradu v dobových kostýmech a výstup na sedmibokou 53 m vysokou věž. Ovšem dominantou výletů, které si žádný návštěvník Javořicka nenechá ujít, je jistě město Telč, které je od roku 1992 zařazeno do seznamu památek UNESCO. V širším okolí jsou i další města s bohatou historií.

Tipy na kulturní akce:
Prázdniny v Telči - folk, Balóny nad Telčí, Parní léto v Telči - jízdy parní lokálkou, Cihelna v Třešti - festival, Jarmark v Telči a další.


Sdílej s přáteli:  Facebook      Twitter


strana 1

Vložení nových fotografií přidat text nebo poznámku     Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)