Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Ústecký kraj » okres Chomutov » camp, rekreační areál, tábořiš » Autocamp U Hráze - Nechranická přehrada (kemp)

Autocamp U Hráze - Nechranická přehrada (kemp) [1978]


    další pojmenování: CSCN Nechranice
foto Autocamp U Hráze - Nechranická přehrada (kemp)
     ()


Pro hosty areálu CSCN je připraveno ubytování ve zděných domcích James Cook. Každá z 14 chatek je vybavena vlastním sociálním zařízení vč. sprchového koutu. Celková kapacita je 56 lůžek. Kromě ubytování v domcích je možné využít spaní ve vlastních karavanech, případně stanech.

Zděné chatky jsou vybaveny vlastním sociálním zařízením, kuchyňkou s vybavením, ledničkou a lůžkovinami. Pro stanaře a karavanisty slouží centrální sociální zařízení se sprchami a místem na umývání nádobí.

Domky James Cook

Kapacita: až 4 osoby

Vybavení: kuchyňka, obývák spojený s ložnicí, koupelna se sprchou a WC, topení

Možnost sezonního pronájmu celé chatky.

 

Ubytování v karavanech a stanech

Areál CSCN nabízí také dostatek místa na volných plochách pro umístění karavanů nebo stanů.

 

Výhody pro dlouhodobě ubytované hosty

Při pobytu nad 25 nocí se Vám vyplatí dlouhodobý pronájem místa pro karavan a navštěvovat tak Nechranice kdykoli během sezony, bez nutnosti rezervace a registraci na recepci.

V okolí je možno navštívit řadu přírodních krás či stavebních památek Nechranická přehrada na řece Ohři byla vybudována v letech 1962-1968. Její rozloha je cca 15km2. Svojí 3,2 km dlouhou hrází, je považována za největší přehradou se sypanou hrází ve střední Evropě. Její vodní plocha poskytuje ideální podmínky pro vodní sporty a čistota vody zaručuje hojný výskyt vodních žiočichů. Její poloha mezi městy Chomutov, Kadaň a Žatec umožňuje v rozumných dostupných vzdálenostech navštívení přírodních a kulturních památek jižní části Ústeckého kraje a nedalekého Karlovarského kraje. Přírodní poměry této lokality jsou pestré. Dominují Krušné hory a Doupovské vrchy. Průměrná roční teplota se pohybuje od 8,5 °C v nížinné části a do 4 °C v horské části. Nejchladnější měsíc je leden, nejteplejší je červenec. Průměrné roční srážky stoupají od 450 mm v nížinné části až do více než 950 mm na hřebenu Krušných hor. Z významných památek okolí je třeba vzpomenout státní zámek Krásný Dvůr, hrad Hasištejn. Za zhlédnutí rovněž stojí starobylé město Žatec se svojí městskou památkovou rezervací a velmi pěkným Polánkovým muzeem a muzeem historie pěstování chmele. Město Karlovy Vary a přilehlé lázeňské lokality. Nejznámějším jezerem okresu je Kamencové jezero v Chomutově, které dnes slouží k rekreaci. Voda jezera je prosycena prvky, jejichž přítomnost vylučuje jakýkoliv organický život kromě prvoků, ovšem lidskému zdraví je prospěšná. Poblíž města Kadaně se nachází národní přírodní rezervace Úhošť s naučnou stezkou. Je ukázkou geologického vývoje Doupovských hor. Na svazích Úhoště jsou přirozená lesní a stepní společenstva. S více než 600 zvířaty volně žijícími v oblastech Evropy, se můžete seznámit v zooparku v Chomutově. Součástí areálu je Kaštanka, alej kaštanovníků jedlých, založená jezuity v 17. století, nyní památkově chráněná. Zámek Klášterec nad Ohří jehož součástí jerozsáhlý anglický park s 220 druhy stromů z celého světa. V zámku je trvale instalována výstava českého porcelánu. Lázeňský areál Kyselka s minerálními prameny se slabě mineralizovanou hydrogenuhličitano-sodnou vodou se zvýšeným obsahem kyseliny křemičité. Podporuje léčení chronické vředové choroby žaludku, žlučníku a žlučových cest. Součástí areálu je lázeňský restaurant.


Sdílej s přáteli:  Facebook      Twitter


strana 1

Vložení nových fotografií přidat text nebo poznámku     Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)