Přihlásit
Mobilní verze s GPS

AutoCamp Šternberk (kemp) [1931]




Autokemp HSTS Šternberk se nachází na rozhraní Hané a podhůří Nízkého Jeseníku.Je umístěn v údolí říčky Sitky,oboustranně lemované smíšenými lesy,v rekreační chatové části města Šternberk.

Ubytovací kapacita je složena z lůžek v chatkách a volné plochy pro karavany a stany.Pro karavany jsou instalovány elektrické přípojky a je vyhrazeno místo pro vylévání obsahů chemických toalet karavanů.
Plocha pojme 30 karavanů a 30 stanů.
Pro hygienu slouží budova společných sociálních zařízení,která má část pro muže a část pro ženy.Obsahuje umyvadla,sprchy,WC,pisoáry.Ale také místnost s automatickou pračkou,kde si mohou návštěvníci vyprat své drobnosti.

Chaty jsou rozděleny do několika kategorií podle vybavenosti.
Nejlevnější jsou zahradní chatky vybavené lůžky,skřiňkou,stolem a příslušným počtem židlí bez sociálního vybavení.Pro tyto chatky slouží společné sociální zařízení.

Následují chaty mající WC a umyvadlo se studenou vodou typu „DANA“,potom chaty „OKAL“,mající WC,sprchu a dvě umyvadla-teplá voda.

Nejdražší jsou chaty s úplným sociálním vybavením (WC,sprcha)a kuchyňkou(dřez,el.dvojvařič,lednička,nádobí,jídelní soupravy).Jedna z těchto chat je bezbariérová. Samozřejmostí výbavy každé chatky je ložní prádlo.

V hlavní budově recepce se nachází :

  • společenská místnost
  • společná kuchyňka
  • jídelna
  • kuchyňka je vybavena dvěma plynovými sporáky,dvěma lednicemi,nádobím hrnečky,talířky.Doporučujeme vzít si vlastní nádobí a příbory.

V recepci je možno zapůjčit si společenské stolní hry,ale také badminton,soupravu na stolní tenis,či míč na volejbal,nebo kopanoui.
Pokud chce někdo večer posedět u ohně,či si opéci uzeninu,je pro něj určeno centrální ohniště.
Telefonovat je možno z recepce,což dnes již návštěvníci využívají méně,vzhledem k vlastním mobilním telefonům.I když ne každý operátor má v autokempu stabilní dobrý signál.

Občerstvení:
Součástí autokempu je stánek při vstupu do kempu a BISTRO sloužící malému občerstvení,které se nachází uvnitř areálu..Restaurace „U ZLATÉHO MUFLONA“,asi 500m(zadní brankou se vzdálenost zkrátí na asi 300m),dále „Lišákova Nora“,nebo restaurace ve městě.Obchody s potravinami jsou ve městě.

Doprava:
Dopravit se do kempu z nádraží je možno buďto po vlastních a držet se při tom poctivě říčky Sitky,nebo linkovým autobusem na trati „Šternberk aut.nádr.-Dalov-Horní Loděnice“. Motorizovaní turisté přijíždějící ze směrů od Olomouce,Uničova či Litovle pojedou dle dopravních značek směr Rýmařov až ke kruhovému objezdu pod rýmařovským kopcem.Tam se orientují směrovou značkou „AUTOKEMP“.Nachází se pod značkou směr DALOV.

Sezóní provoz je v období od 15.5 do 15.9 běžného kalendářního roku.


Sdílej s přáteli:  Facebook      Twitter


strana 1

Vložení nových fotografií přidat text nebo poznámku     Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)