Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Středočeský kraj » okres Kladno » camp, rekreační areál, tábořiš » Vila Botanika - Horní Bezděkov (rekreační areál)

Vila Botanika - Horní Bezděkov (rekreační areál) [12438]



Prvními majiteli pozemků v obci Horní Bezděkov byli Anna a Karel Novákovi, kteří mezi světovými válkami provozovali stáčírnu piva a restauraci v nedalekém Újezdu pod Kladnem. Kvalita zdejší kuchyně byla natolik vyhlášená, že se sem chodili stravovat i zaměstnanci kladenské hutě POLDI.

Těsně před druhou světovou válkou postavili manželé Novákovi v Horním Bezděkově vilu, kam přesunuli také stáčírnu piva, a zřídili si zde malé hospodářství. Během války se sem přestěhovala celá rodina. Až do začátku 60. let tu manželé společně se synem Karlem a snachou Ludmilou hospodařili.

Po nucené kolektivizaci a vstupu do JZD začalo hospodářství Novákových chátrat, jelikož finančních prostředků se nedostávalo ani na běžnou údržbu.

Po roce 1968 začala rodina krátce podnikat v dopravě. V nadcházejícím období tak pokračovala devastace celého hospodářství.
Po revoluci v roce 1989 celý objekt i s pozemky zdědili bratři Jaroslav a Karel Novákovi. Jaroslav začal podnikat v oblasti cestovního ruchu a gastronomii v Praze. V roce 1992 se pustil do opravy vily a v roce 1994 se stal spoluzakladatelem firmy Vyšehrad 2000 s.r.o., která odkoupila zbývající objekty v nynějším areálu od bratra Karla.

V roce 2007 byl Areál Botanika kompletně zrekonstruován a upraven do své současné podoby tak, aby mohl svým hostům poskytnout maximální komfort i sportovní vyžití.

Ubytování

Kapacita ubytování čítá 100 lůžek ve třech samostatných objektech.

Golf Hotel nabízí 16 pokojů a 2 apartmá.

Hotel Botanika nabízí 13 pokojů.

Vila Botanika  nabízí 5 apartmá.

Všechny pokoje jsou vybaveny minibarem a televizí se satelitním příjmem. V areálu je k dispozici bezdrátové připojení k internetu. (free wi-fi) 

Snídaně se podává jednak ve stylové kavárně Vila Botanika nebo (v letních měsících) na venkovní terase.

Služby

Areál Botanika je ideálním místem pro pořádání společenských akcí: svateb, promocí, večírků, podnikových setkání, zahradních slavností nebo prezentací firem. Dominantou areálu je zastřešený letní altán (100 míst k sezení) se zahradním grilem, krbem a udírnou.

Součástí komplexu jsou také lázně, kde naleznete venkovní bazén, saunu nebo vířivou vanu Whirpool. Na přání našim hostům zajistíme třeba manikúru, pedikúru, masáže a další zkrášlovací a relaxační služby.

Školící centrum má kapacitu cca 70 míst, k dispozici je flipchart, plátno na projekci, dataprojektor, ozvučení vč. DVD, internet, možnost zatemnění místnosti a sociální zařízení.

Kouzelné okolí areálu je jako stvořené pro pěší turistiku či projížďky na horském kolerybaření jízdy na koni. Na milovníky sportu přímo v Areálu Botanika čeká:

   Tenisový kurt venkovní
   Dvanáctijamkové golfové hřiště
   Golfový Driving Range
   Lanové centrum – adrenalinový sport (na objednávku předem)
   Cykloturistika
   Projížďka na koni
   Projížďka na velbloudovi


Sdílej s přáteli:  Facebook      Twitter


strana 1

Vložení nových fotografií přidat text nebo poznámku     Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)