Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Jihomoravský kraj » okres Hodonín » koupaliště, bazén, aquapark » Koupaliště Hodonín (koupaliště)

Koupaliště Hodonín (koupaliště) [12293]



Po téměř devítiměsíční rekonstrukci bylo 30. června 2008 slavnostně otevřeno letní koupaliště v Hodoníně. Rekonstrukce celého areálu proběhla ve dvou etapách. První etapa byla započata v září 2007 a zahrnovala přípravu území, bourací a demoliční práce a také výstavbu několika stavebních objektů, ve kterých se nyní skrývá zázemí jak pro personál tak pro návštěvníky.

Jsou zde umístěny pokladny, šatny, sociální zázemí také pro imobilní občany, místnost plavčíka a místnost pro poskytnutí první pomoci. V suterénu se nachází prostory pro bazénovou technologii. Na konci pravé části tohoto provozně - sociálního objektu našel své místo bufet s terasou.

Na ni navázala druhá etapa, která byla ukončena na začátku června 2008. Během této etapy byly ředevším do míst původních železobetonových bazénů zapuštěny nové bazény z nerezové oceli (pouze samotný víceúčelový bazén nebyl součástí II. etapy), které vyhovují nejvyšším hygienickým normám. Všechny přístupy, vstupy a komunikace jsou řešeny bezbariérově.

Víceúčelový bazén velikosti 19,0m x 48,8m je členěn na plavecký bazén se skokanskou částí a rekreační bazén s vodními atrakcemi, jako jsou např. vlnobití, šplhací síť, duha a perlička. Dominantou tohoto bazénu je tobogán (délka 57m, výška 5,75m) a třídráhová skluzavka (délka 15m, výška 3,72m, šířka 3 x 1,2m).

Rekreační bazén o celkové ploše přibližně 1000m² a maximální hloubkou 1,25m byl koncipován jako bazén regenerační. Nabízí nejrůznější vodní atrakce, jakými jsou divoká řeka, chrliče vody, dnové perličky, sedací bójky, vodní hřib, vodní ježek, masážní trysky, hadí kluzavka (rozměry 3,2m x 3m), zajíčková skluzavka (rozměry 2,34m x 1m) apod. Dno bazénu je opatřeno protiskluzovou úpravou.

Dětský bazén tvoří tříúrovňové těleso oktagonového tvaru s rozdílnou výškou vody (max/min hloubka - 30cm/11cm). Jednotlivé části bazénu s protiskluzovou úpravou jsou propojeny schůdky a dvěma spojovacími skluzavkami. Doplňkem dětského bazénu je dnová perlička.


Sdílej s přáteli:  Facebook      Twitter


strana 1

Vložení nových fotografií přidat text nebo poznámku     Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)