Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Středočeský kraj » okres Příbram » rozhledna » Rozhledna Drahoušek u Osečan (rozhledna)

Rozhledna Drahoušek u Osečan (rozhledna) [1125]




Na Drahoušku nalezneme poměrně novou rozhlednu. Stejný typ věže stojí i na Sokolím vrchu u Dobrné. Rozhledna Drahoušek se nachází na stejnojmenném kopci, vysokém 504 m, který se tyčí nad obcí Osečany. Byla postavena v roce 2004. Výška rozhledny je 48metrů, výška vyhlídkové plošiny je 32metrů. Nahoru se dostanete po 168 schodech.  Majitelem stavby je T-mobile.

Ročně rozhlednu navštíví na 7 000 návštěvníků. V prodeji jsou zde různé upomínkové předměty, turistické deníky,  turistické známky, pohledy a jiné suvenýry.Vstup na rozhlednu je zpoplatněn.

Auto je možné zaparkovat u odbočky k rozhledně, která se nachází na silničce vedoucí z Osečan do Prosenické Lhoty. Z parkoviště je to k rozhledně asi 0,3 km. Nejbližší vlakové nádraží se nachází v Sedlčanech (žel. trať. č. 223 Olbramovice - Sedlčany). Od nádraží dojdeme do centra města a odtud je to poté po červené TZT k rozhledně cca. 8 km.

Rozhledna nabízí kruhový výhled. Vidět je možno např. město Sedlčany, Obec Křečovice, Vysoký Chlumec, a vůbec Benešovsko a Sedlčansko. Za velmi dobré viditelnosti je vidět i část Českého středohoří.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)