Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Liberecký kraj » okres Liberec » chata, chalupa » Chata Smědava (horská chata)

Chata Smědava (horská chata) [10513]


foto Chata Smědava (horská chata)
    Chata Smědava (rimanecek)

Horská chata Smědava se v roce 2014 stala součástí řetězce Antonie Hotels, jenž provozuje hotely a restaurace v Jizerských horách. Hledáte ubytovánív Jizerských horách? Součástí našeho řetězce jsou hotel Montanie u vodní nádrže Souš, Antonie hotel ve Frýdlantu a horská chata Smědava, která mádoslova strategickou polohu v nitru Jizerských hor. V létě 2014 prošla horská chata významnou údržbou. Výsledkem je návštěvníkům a hostům vstřícná a komfortní samoobslužná restaurace s rozsáhlým výběrem vlastních specialit ze Smědavy. Z restaurace zmizely nekonečné fronty při výdeji nápojů a objednávání jídel, stejně jako nedůstojné sociální zázemí. Ve vlastní restauraci je nyní k dispozici 110 míst k sezení, pro nadcházející zimní čas ideální posezeníu krbu.

Pro uzavřené společnosti nabízí horská chata Smědava, po předchozí objednávce rezervaci salonku (do 25 osob).Pro skupiny 8-30 osob nabízíme možnost ubytování, po předchozím objednání (v hotelu Montanie). Za pěkného počasí se nabízí příjemné posezení na terase s kapacitou 120 osob.  Jste už zvědaví? - Neváhejte se při svých toulkách, sportu zastavit na nové Smědavě.

Těšíme se na Vás!

Asi nejznámější horská chata v Jizerských Horách. Byla založena již roku 1814. Tehdy ji ještě obklopovaly lesy. Během mariánských poutí ji míjeli poutníci z Tanvaldu, jejichž cíl byl v nedalekých Hejnicích. Zároveň zde byla i strážnice pro celníky. Nedaleko chaty byl v roce 1910 postaven lovecký zámeček, který se ovšem nedochoval, vyhořel. Ze Smědavy se lze po značených i neznačených stezkách a cestách dostat na různá atraktivní místa, ať už do Jizerky či na vyhlídku Paličníku a v neposlední řadě také do již zmiňovaných Hejnic. 


Sdílej s přáteli:  Facebook      Twitter


strana 1

Vložení nových fotografií přidat text nebo poznámku     Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)