Přihlásit
Mobilní verze s GPS

Kemp Farma Holubice (kemp) [10417]


Popis | Cestovní deník | Kontakty | Mapa | Fotogalerie | Recenze | Propagace | Upravit text | Objednat ubytování
    (přímý kontakt na provozovatele)

Naše holubická farma se nachází na samotě, na kopci, s překrásným výhledem do kraje. Hospodaříme na 200 ha půdy. Chováme hovězí dobytek a vlastníme několik koní.

Kde nás najdete: V olomouckém kraji, nedaleko Uničova je obec Medlov. V Medlově na konci obce pojedete odbočkou směr Zadní Újezd. Po pravé straně budete mít fotbalové hřiště, pojedete 2 km do Zadního Újezdu, dorazíte na náměstíčko s kruhovým objezdem. Vyjeďte mezi domy, pokračujte další 1 km cestou do kopce a silnička vás alejí dovede až před dům farmy. Orientačním bodem je stožár mobilního operátora.

Střípek z historie: V roce 1875 prodal Holubici majitel úsovského panství, kníže z Lichensteinu, panu Suchomelovi, nájemci Nového Dvora u Červenky. Pan Suchomel měl na Novém Dvoru flokárnu a potřeboval dřevo pro výrobu floků. Proto celou Holubici vykácel a spodní parcely, kde byla lepší půda, prodal zájemcům z okolních vesnic.
Vršek Holubice, kde byl jen kámen a kořeny, nikdo nechtěl. Suchomel proto vymyslel následující plán: na Holubici postavil zemědělskou usedlost, do stodoly navozil seno a slámu z Nového Dvora a počkal do zimy. Když napadlo hodně sněhu, rozšířil po okolí zprávu, že prodává na Holubici zemědělskou usedlost.
Pan Tomáš Smyčka hrál s panem Suchomelem karty v hospodě u Bílého koně v Litovli. Když viděl stodolu plnou sena, slámy a obilí, nechal se nachytat. Protože se zrovna v té době nepohodl se sousedem v Cholině, rád se odstěhoval. Ale to překvapení na jaře, když roztál sníh. Viděl jen kamenité, neurodné pozemky s kořeny stromů, na kterých se nedalo hospodařit.
Protože o kámen na Holubici nebyla nouze, otevřel si na Holubici kamenolom. Živil se lámáním kamene a přitom začal pomalu zúrodňovat pokácený les. Po Tomáši Smyčkovi na této půdě hospodaří už čtvrtá generace Smyčků.

Ubytování v kempu: Celý kemp je situován tak, aby byl umožněn nádherný výhled na Medlov, Uničov, sv. Kopeček a panorama Hané. V kempu máme jeden altánek pro posezení, ve druhém je sprcha a umyvadlo. Opodál je WC.

Ubytování v domě: Pokud chcete prožít dovolenou bez stanu, můžete využít ubytování v apartmánu se čtyřmi lůžky a s možností přistýlky. K dispozici je sociální zařízení a kuchyňka s lednicí, elektrickým sporákem a televizí.


Sdílej s přáteli:  Facebook      Twitter


strana 1

Vložení nových fotografií přidat text nebo poznámku     Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)