Přihlásit
Mobilní verze s GPS

Beseda Jak bezpečný je svět, ve kterém žijeme



Od: 10.5.2022 17:00  Do: 10.5.2022 19:00     Místo: Hrotovice

Cena: 100

Přednáška a beseda, našeho předního odborníka na mezinárodní situaci ve světě, generála inženýra Andora Šándora, je spojena s autogramiádou knih, které se věnují této problematice. V druhé části bude také prostor pro dotazy veřejnosti.
Vstupné: 100,-Kč




  • Mapa místa akce

  • Oficiální web akce




    Podrobné informace:


    Společenský sál ZUŠ  Hrotovice 

    1.  od 17.00  vstupné 100 kč

    Generál Ing. Andor Šándor, bývalý náčelník vojenské zpravodajské služby a bezpečnostní poradce, je známý především z médií, kam je často a pravidelně zván, jako špičkový odborník se schopností analyzovat mezinárodně-bezpečnostní problematiku. Média, a to jak naše, tak i zahraniční, jej také často oslovují pro písemné reakce k aktuálnímu dění. Je autorem mnoha odborných prací na téma bezpečnost.

    Předává své znalosti a zkušenosti rovněž jako lektor mladší generaci a dalším zájemcům na přednáškách nebo besedách. Přednášel mimo jiné na Oxford University, University of New York in Prague, Prague Security Study Institute, VŠE v Praze či na Univerzitě Karlově. Účastnil se také konferencí o krizovém řízení (T-Soft, Tovek a další). Nevyhýbá se ani dalším místům u nás, kam je zván různými institucemi.

    Působil v nejvyšším velení Armády České republiky, poté byl v letech 2001–2002 šéfem české vojenské špionáže. Pracoval také jako náčelník odboru vojenské diplomacie a zahraničních vztahů Vojenské zpravodajské služby ČR a jako vojenský přidělenec na našem velvyslanectví v Londýně. Znalosti a kontakty poté využil v soukromé praxi jako bezpečnostní poradce, v Československu na Vojenském gymnáziu Jana Žižky z Trocnova v Moravské Třebové, tak na Vysoké vojenské škole pozemního vojska Ludvíka Svobody ve Vyškově. Později studoval též v USA v Kalifornii a dále pak v Itálii ve Škole obranných studií NATO v Římě.

    Ve vojenské hierarchii dosáhl nejvyššího postu a stal se uznávaným odborníkem na otázky bezpečnosti, hrozby terorizmu a krizový management. Byl v životě velitelem pěší roty, učitelem angličtiny, vojenským diplomatem, podšéfem a šéfem vojenské rozvědky – v otázkách ozbrojených sil a politiky se skvěle vyzná dodnes. Neztratil se ani ve filmovém průmyslu – v roli poradce se účastnil natáčení seriálu Kriminálka Staré Město II. Působí dnes, když ho vidíte, jako politik, kterého byste možná rádi volili, jako muž, který umí odpovídat na otázky

    Knižně vyšly jeho paměti, Čeká nás pohroma?, které nesou podtitul Životní příběh generála tajné služby. Paměti nejsou jen běžnými memoáry, jedná se o velmi dobře zpracované postřehy s popisem vlastního života od dětství až do moudrosti let. Gen. Ing. Šándor své vzpomínky zpestřuje ostrými úvahami, historickými obrazy, někdy až ironickými komentáři a výhledy do možná dost nebezpečné budoucnosti. Další kniha Jak přežít nejen teroristický útok je souhrn pravidel, díky kterým lze zvýšit šance na přežití v nebezpečných situacích. Třetí publikace Planeta Země – Kruté místo k žití se zabývá celosvětovými problémy v historickém kontextu. Tuto knihu si budou moci zájemci zakoupit po besedě, na kterou naváže také autogramiáda.

    Všichni jste na tuto akci srdečně zváni!

    (podle podkladů Gen. Ing. Andora Šándora zpracovala Bc. Anna Holubová, březen 2022)





  • Komentáře:



    Přida komentář:
    Pro komentování akcí musíte být přihlášeni!


    (c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
    Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)