Přihlásit
Mobilní verze s GPS

Posejpka



Od: 15.6.2022 14:00  Do: 15.6.2022 17:00     Místo: Regionální muzeum Žatec - zahrada, Husova 678, Žatec

Cena: zdarma

tvoření květinových obrazců na muzejní zahradě již potřetí




  • Mapa místa akce

  • Oficiální web akce




    Podrobné informace:


    Božítělová posejpka potřetí
    Božítělovou slavnost a téměř zapomenutou tradici tvoření obrazců z okvětních lístků představí Regionální muzeum K. A. Polánka ve středu 15. června od 14 do 17 hodin v muzejní zahradě.

    "Tzv. Božítělová posejpka doprovází křesťanské oslavy Božího Těla, které připomínají stanovení přijímaní Těla a Krve Páně v podobě chleba a vína. V předvečer slavnosti se před vchody domů stelou obrazce z okvětních lístků, větviček a listů." vysvětluje Monika Merdová.

    V muzeu si letos tento malebný zvyk vyzkouší už potřetí a zvou k návštěvě. Kromě možnosti vytvořit si vlastní květinový obrázek, se návštěvníci dozví, jak se svátek slavil na Žatecku a jaké další zvyky se k tomuto období vážou.

    Muzejníci navíc vyzývají k zapojení se i na vlastních zahrádkách, chodníčcích a zápražích. Stačí na procházce přírodou nebo z vlastní květeny nasbírat jakékoliv květy, lístky nebo proutí a zapojit svou fantazii. Kdo se chce vlastní posejpkou pochlubit, ať fotografie výtvorů pošle na merdova@muzeumzatec.cz nebo na sociálních sítích označí příspěvek hashtagem #posejpka.
    Vstupné na akci je zdarma.





  • Komentáře:



    Přida komentář:
    Pro komentování akcí musíte být přihlášeni!


    (c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
    Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)