Přihlásit
Mobilní verze s GPS

EHD v Žatci - 600 let bitvy u Žatce



Od: 18.9.2021 10:00  Do: 18.9.2021 18:00     Místo: Hlavní budova Regionálního muzea v Žatci a přilehlá zahrada, Husova 678, Žatec

Cena: dobrovolné

Den otevřených dveří památek tentokrát s tématem 600 let bitvy u Žatce a porážky druhé křížové výpravy proti husitům.




  • Mapa místa akce

  • Oficiální web akce




    Podrobné informace:


    Pozvánka na letošní EHD v Žatci

    Regionální muzeum K. A. Polánka v Žatci již tradičně připravuje Den evropského dědictví. Ten se uskuteční v sobotu 18. září od 10 do 18 hodin v prostorách muzea a přilehlé zahrady, vHusově ulici 678 Žatec. Letošní téma je věnováno připomínce 600. výročí bitvy u Žatce a porážky druhé křížové výpravy proti husitům a program bude skutečně bohatý.

    Na muzejní zahradě se v průběhu dne představí hudební, taneční, šermířské a kejklířské skupiny např. Subulcus, Honesta, Kancioneta, Elthin ad. Dobývání vozové hradby, rozložení křižáckého tábora a válečnictví bude doplněno i o dílničky pro děti, které připravuje skupina Merlet. Vyzkoušíte si ražbu mincí, práci s kůží, předení na kolovrátku, ochutnáte středověkou kuchyni. Od 14 hodin bude slavnostně zahájena výstava Husité v severozápadních Čechách a druhá křížová výprava u Žatce 1421 v prostorách přednáškového sálu hlavní budovy muzea, kterou muzeum připravilo ve spolupráci s Ústavem archeologické památkové péče severozápadních Čech v Mostě. Průběžně bude promítán k této příležitosti nově natočený film Porážka druhé křížové výpravy proti husitům u Žatce v roce 1421“, nastínila program PhDr. Radmila Holodňáková, ředitelka muzea.

    K dispozici budou stánky s občerstvením, medovinou, farmářskými sýry i dřevěnými hračkami.

    V rámci dne bude zpřístupněna i výstava o módě 20. a 30. let 20. století s názvem Žiju v první republice vKřížově vile, Zeyerova 344 Žatec a výstava araukaritů a paleontologických obrazů Dávné věky na Žatecku a v širším okolí ve Staré papírně, Volyňských Čechů 733.

    Rozhodně si nenechte ujít zajímavou akci a zapište si do svých kalendářů datum 18. 9. 2021!

     





  • Komentáře:



    Přida komentář:
    Pro komentování akcí musíte být přihlášeni!


    (c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
    Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)