Přihlásit
Mobilní verze s GPS

Velikonoční výstavy v muzeu



Od: 14.3.2019 17:00  Do: 28.4.2019 17:00     Místo: Hlavní budova muzea, Husova 678 + Křížova vila, Zeyerova 344, Žatec

Cena: základní 30,- Kč, snížené 20,- Kč, rodinné 60,- Kč

dvě velikonoční výstavy




  • Mapa místa akce

  • Oficiální web akce




    Podrobné informace:


    Velikonoce v Regionálním muzeu v Žatci

    Regionální muzeum K. A. Polánka v Žatci vás a vaše děti srdečně zve na slavnostní zahájení velikonoční dvojvýstavy, které se uskuteční ve čtvrtek 14. března 2019 od 17 hodin na hlavní budově muzea, Husova 678 Žatec s vystoupením pěveckého sboru MŠ Alergo Broučci.

    První část výstavy Klekání zvoníme, Jidáše honíme ukáže nové přírůstky kraslic ve sbírce RM Žatec, do které přibylo za loňský rok více než sto nových kraslic od různých maléreček z celé ČR. Vysvětlíme, kdy se Velikonoce slaví, co dělali naši předci o postních nedělích, co je popeleční středa, pašijový týden a představíme techniky zdobení kraslic, jež nejsou etnograficky čisté, ale přesto velice zajímavé, např. madeirované, zdobené korálky, polepované bavlnkami, papírem aj.

    Druhá část výstavy pokračuje v pobočce muzea v Křížově vile, Zeyerova 344 pod názvem Podoby českých Velikonoc. Ta přiblíží velikonoční tradice od Aše po Humpolec a od Velenic po Šluknov do roku 1948. Zde budou k vidění kraslice etnograficky čisté, např. zdobené voskovým reliéfem, batikou, jezerní sítinou, gravírované a mnohé další. Obě výstavy potrvají do 28. dubna 2019.

    Ale to ještě zdaleka není všechno! Chystáme pro vás velikonoční týden od 9. do 14. dubna s ukázkami pletení pomlázky, zdobení kraslic, velikonoční floristiky, zdobení vajíčkového stromu, vynášení Smrti a od 10. do 13. dubna ve Staré papírně proběhne tradiční velikonoční jarmark.





  • Komentáře:



    Přida komentář:
    Pro komentování akcí musíte být přihlášeni!


    (c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
    Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)