Přihlásit
Mobilní verze s GPS

EHD 2018 v Žatci



Od: 15.9.2018 13:00  Do: 15.9.2018 18:00     Místo: objekty, památky a žatecké dvorky

Cena: dobrovolné

zpřístupnění památek, objektů a žateckých dvorků s bohatým programem




  • Mapa místa akce

  • Oficiální web akce




    Podrobné informace:


    Dny evropského dědictví v Žatci

    Letošní Dny evropského dědictví, které se v Žatci uskuteční 15. září od 13 do 18 hodin, pojal hlavní organizátor, žatecké Regionální muzeum K. A. Polánka, poněkud neobyčejně. Kromě zpřístupněných expozic žateckého muzea, Galerie Sladovna, Chmelařského muzea a muzea Homolupulů budou mít lidé možnost prohlédnout si běžně nepřístupné zákulisní prostory žateckého divadla, které letos slaví 170. výročí položení základního kamene.

    Doprovodné programy však proběhnou většinou v exteriéru - velkou zajímavostí je zejména procházka po místech spojených s historií žatecké zednářské lóže.

    Novinkou je zpřístupnění několika “Žateckých dvorků”, což je i podtitul akce. Na každém z nich bude návštěvníky čekat různorodý kulturní program. Připraveny jsou výstavy, hudební i taneční představení, dílničky, soutěže, rozmanité občerstvení a mnoho dalšího. Těšit se můžete například na dvorek řemeslný, historický, kulinářský, chovatelský či pohádkový. S tradičně přístupnou Kněžskou bránou nebo věží radnice proto letos nepočítejte. Avšak vzhledem k tomu, že většina dvorků přiléhá k historickým budovám, o zajímavé informace ze stavebních dějin města zájemci nepřijdou.

    Z vrcholů programu "Dvorků" uveďme například módní přehlídku historického spodního prádla, promítání ceněného snímku S láskou Vincent, prezentaci Karate-do klubu Sakura Žatec, historický kvíz nebo workshop malování pískem. Již tradičně doplní EHD hudební festival Pestrofest před Budíkem na Hošťálkově náměstí.

    Podrobný program sledujte na našich stránkách muzea. 





  • Komentáře:



    Přida komentář:
    Pro komentování akcí musíte být přihlášeni!


    (c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
    Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)