Přihlásit
Mobilní verze s GPS

Hrad Kámen - přehled kulturních akcí 2017



Od: 1.4.2017 10:00  Do: 29.10.2017 0:00     Místo: Hrad Kámen



Přehled kulturních akcí na hradě Kámen pro rok 2017.




  • Mapa místa akce

  • Oficiální web akce




    Podrobné informace:


    Přehled kulturních akcí hradu Kámen pro rok 2017

     

    Zahájení návštěvní sezóny – 1. dubna 2017

    -          Turistická sezóna 2017 na hradě Kámen začne 1. dubna 2017. V tento den budou probíhat prohlídky celého hradu s průvodcem za snížené vstupné.

     

    Víkend otevřených zahrad – 10. a 11. červen 2017

    -          Víkend otevřených zahrad je celoevropská akce, ke které se hrad Kámen a jeho pozoruhodný park připojí v roce 2017 již počtvrté. Během tohoto víkendu bude veřejnost díky komentovaným prohlídkám seznámena s historií parku a jeho současným stavem. Kromě prohlídek bude na návštěvníky čekat znalostní kvíz a květinová výzdoba v interiérech hradu.

     

    Kámen napříč staletími – 8. – 9. července

    -          Tato akce je určena pro děti i dospělé. Na hradě se usídlí skupina historického šermu a předvede návštěvníkům své umění. Mimo jiné rytíři návštěvníky seznámí se zbraněmi, způsobem boje a každodenním životem rytíře.

     

    Kámenské hradohraní – 5.-6.  srpna

    -          Kámenské hradohraní patří k tradičním hradním akcím a je určena především pro rodiny s dětmi. Podstatou akce je naučně zábavnou formou návštěvníky seznámit s hradem, s jeho historií i stávajícími expozicemi. Zábavná forma prohlídek spočívá v řešení znalostních kvízů a plnění úkolů, které jsou podle věku řešitelů rozděleny na tři úrovně obtížnosti. I v tento víkend se na hradě usídlí rytíři.

     

    Prohlídky po hradním parku

    -          Hrad Kámen se může pyšnit nejen svými expozicemi, ale také svým parkem. Komentované prohlídky po hradním parku se budou konat vždy jeden víkend v měsíci, a to od května do září.

     

    Speciální prohlídky pro rodiny s dětmi

    -          Od května do září se budou vždy jeden víkend v měsíci konat speciální prohlídky pro děti. Hlavním cílem těchto prohlídek je děti pobavit, ale také poučit o historii hradu.

     

    Večerní prohlídky hradu Kámen

    -          Večerní prohlídky hradu budou probíhat formou krátkých divadelních scének. Během hlavní sezóny se budou střídat tři tematické večerní prohlídky. První prohlídka ,,Hrad ožívá po setmění“ seznámí návštěvníky s každodenností našich bohatších předků na panském sídle v 19. století. Druhá prohlídka ,,Příběhy kámenské“ připomene nejdůležitější události historie hradu. Poslední prohlídku ,,Na Kámeni možná straší“ ovládnou strašidla, která se na hradě Kámen usídlila.

     





  • Komentáře:



    Přida komentář:
    Pro komentování akcí musíte být přihlášeni!


    (c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
    Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)